Στην Μεσαρά περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κρήτη
Στην Μεσαρά περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου της Ν.Δ στην Κρήτη

Δεύτερη ημέρα παραμονής στην Κρήτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με διαδοχικές επισκέψεις σε περιοχές της Μεσαράς.

Αφετηρία της περιοδείας του αποτέλεσε νωρίς το πρωί το εργοτάξιο του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό Άγιοι Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

Στο πολύ σημαντικό οδικό έργο Ηράκλειο – Μεσαρά αναφέρθηκε ο ίδιος που όπως τόνισε, έπρεπε να είχε ήδη υλοποιηθεί. Μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία του την επόμενη φορά που θα έρθει στην Κρήτη το συγκεκριμένο έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Επόμενος  σταθμός οι Άγιοι Δέκα όπου κάθισε σε καφενείο και συνομίλησε με τους κάτοικους.

Ακολούθησε ο Αμπελούζος και η Γεωργική Σχολή Μεσαράς όπου και ενημερώθηκε από την Διευθύντρια κ. Χαλκιαδάκη αλλά και την κ. Θεανώ Βρέντζου, Εντεταλμένη Σύμβουλος για αγροτικά θέματα της Περιφέρειας Κρήτης η οποία και ασχολείται επίσης με θέμα ανάπτυξης της Γεωργικής Σχολής.

Η κ. Χαλκιαδάκη σημείωσε ότι χρειάζεται διεύρυνση της ειδικότητας της σχολής προκειμένου να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των νέων αγροτών, με τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίζει πως η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή.

 Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή. Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε. Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν. Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στην έκταση και τα θερμοκήπια της σχολής, ενώ προσκύνησε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην έκταση της σχολής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ ενημερώθηκε για την λειτουργία και ιστορία της σχολής για την οποία σήμερα απαιτείται να υπάρξει διαφοροποίηση στον τρόπο λειτουργίας της καθώς φιλοξενεί μόνο 7 μαθητές και τα περισσότερα μέρη της είναι εγκαταλελειμμένα.

Πρόσθεσε ότι μέσα από την γνώση μπορεί να βελτιωθεί η αγροτική παραγωγή καλώντας του νέους αγρότες να δουν με άλλη προοπτική την ενασχόληση τους με την αγροτική παραγωγή βασιζόμενη πάντα όμως στην τεχνολογική γνώση και ταυτόχρονα με σεβασμό στην διασφάλιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της Κρήτης και της χώρας μας.

Επόμενος σταθμός το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Η ανάρτηση του Γραμματέα της ΝΔ από την επίκσεψη στο εργοτάξιο του έργου Ηράκλειο-Μεσαρά με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνική δικτύωσης: 

 Ζήτησα από τον Πρόεδρο να δει από κοντά την πορεία των έργων για τη κατασκευή του δρόμου Ηρακλείου - Μεσαράς. Του σημαντικότερου έργου υποδομής της περιοχής, που συνεχίζει ακόμα κ​αι σήμερα να ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας εξαιτίας της αδιαφορίας της Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης που μόνο που ξέρει να κάνει είναι να τάξει και να εξαπατά με κούφιες υποσχέσεις.

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Φαιστού στις 11 π.μ. και βόλτα στις Μοίρες.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, ενώ στη 1:30 μ.μ. στο Τυμπάκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της Ν.Δ. σύμφωνα με το πρόγραμμα συμμετέχουν σε σύσκεψη με εκπροσώπους-συνδικαλιστές του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.

Στις 3 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επόμενος σταθμός είναι το Ασήμι και τον Πύργο.

Στις 6:30 μ.μ. το Πέραμα και στις 8:30 το βράδυ τα Ανώγεια.

Να κάνουμε  όλη την Κρήτη γαλάζια

«Μετά τον μουσαμά για το μετρό της Θεσσαλονίκης, να περιμένετε μουσαμά και για τον ΒΟΑΚ», προειδοποίησε χθες από το Ηράκλειο και τη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τον κρητικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, ζητώντας εκλογές και δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει το “τιμόνι” της χώρας, σκιαγράφησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει και θα έχει η Κρήτη στην προσπάθεια της Ν.Δ. για την αναγέννηση της χώρας, με έμφαση στα μεγάλα έργα υποδομών (ΒΟΑΚ, νέο αεροδρόμιο Καστελίου, ηλεκτρική διασύνδεση με την ηπειρωτική χώρα).

Από το βήμα της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο κατάμεστο από στελέχη και φίλους του κόμματος κέντρο “Αναδρομές”, στις Αρχάνες, ο αρχηγός της Ν.Δ. εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Λέγοντας ότι πρόκειται για μια επιλογή στοχευμένη, που σηματοδοτεί την πίστη στην ανανέωση, ο ίδιος προέτρεψε τον υποψήφιο περιφερειάρχη να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για “γαλάζια” νίκη στην Περιφέρεια, ενώ εξαπέλυσε “καρφιά” προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε ότι, εν μέσω γενικής κατάρρευσης, “κρύβεται” πίσω από υποψήφιους άλλων κομμάτων...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσταξε “μέλι” χθες για τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, δηλώνοντας ότι ανυπομονεί να περπατήσει σήμερα μαζί του στον τόπο καταγωγής του, στη Μεσαρά. Ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής του “γαλάζιου” ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την ίδια ώρα, δεν παρέλειψε και τις αναφορές σε άλλα κρητικά πολιτικά πρόσωπα, με ακριβώς αντίθετο όμως πρόσημο και διάθεση. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Ηρακλείου Σπύρο Δανέλλη, για τον οποίο είπε ότι «το πρωί ξυπνά Ποτάμι και το απόγευμα γίνεται ΣΥΡΙΖΑ»...

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άνοιξε την ομιλία του στη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αναφορές στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και με πολύπλευρη επίθεση προς την κυβέρνηση.

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. “έραψαν” μια κυβέρνηση “κουρελού” και οι Τσίπρας και Καμμένος, ύστερα από ένα καλά σκηνοθετημένο “διαζύγιο”, αντάλλαξαν υπουργούς και βουλευτές, ώστε ο ένας να παραμείνει υπουργός και ο άλλος να παραμείνει αρχηγός κόμματος. Ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους, “έραψαν” μια κυβέρνηση... κουρελού, με δύο υπουργούς τέως ΑΝ.ΕΛ., που παραμένουν όμως στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα την ψήφο εμπιστοσύνης, με δύο βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που υποστηρίζουν τη συμφωνία, αλλά δε διαγράφονται από την Κοινοβουλευτική Oμάδα, για να μπορέσει ο κ. Καμμένος να παραμείνει αρχηγός κόμματος, με έναν βουλευτή, συντοπίτη σας, ο οποίος πριν από έξι μήνες είχε υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας και τώρα κατέληξε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας ικανός πρωθυπουργός, που αξίζει να συνεχίσει το έργο του», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε: «Η συμφωνία αποτελεί μεγάλη εθνική υποχώρηση, την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό τού κ. Καμμένου. Ξυπνά τον εθνικισμό, ενισχύει τον αλυτρωτισμό, δεν κλείνουν οι παλιές πληγές... Το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων αναγράφει τον μακεδονικό λαό. Καταψηφίζουμε λοιπόν τη συμφωνία των Πρεσπών. Η μακεδονική γη είναι ποτισμένη με αίμα κρητικό. Ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στη Μακεδονία. Δεν μπορώ να βαδίσω σε άλλο δρόμο από αυτόν της Κρήτης και των μεγάλων αγώνων. Όσο συντομότερα γίνουν και εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον τόπο μας. Γι’ αυτό εκλογές τώρα, για να ξαναδώσουμε χαμόγελο, αισιοδοξία και καθαρές λύσεις»...

«Η Κρήτη πρέπει να αναδειχτεί»

Όπως ήταν φυσικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Κρήτη, στα μεγάλα έργα, αλλά και στον κομβικό ρόλο που έχει το νησί στο εθνικό σχέδιο της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το νησί οφείλει και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα πορεία προς την αναγέννηση της χώρας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η Κρήτη», σημείωσε χαρακτηριστικά, «χρειάζεται τον Βόρειο Οδικό Άξονα, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, τη διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα και τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα», για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθούν άμεσα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που δίνουν, όπως είπε υπό θερμά χειροκροτήματα, «τον αγώνα για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, που ούτε ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε υλοποιήσει: Να κάνουμε όλη την Κρήτη γαλάζια!».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε προσωπικά στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με τη Ν.Δ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

«Δίνουμε στήριξη σε έναν νέο άνθρωπο. Παίρνουμε το ρίσκο της ανανέωσης, στηρίζοντας ένα φρέσκο πρόσωπο, με εμπειρία όμως στα αυτοδιοικητικά. Αγαπητέ Αλέξανδρε, βάλε τα δυνατά σου. Σε στηρίζουμε όλοι δυναμικά. Οι περιφερειακές εκλογές είναι κρίσιμες. Βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταρρέοντας κρύβεται πίσω από υποψηφίους άλλων κομμάτων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ομιλία και χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Πλακιωτάκης, καθώς και ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Άπαντες έστειλαν μηνύματα δυναμικής, συστράτευσης και ενότητας. Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το γεγονός ότι ο Μανόλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε ως κακόβουλες φήμες τα περί διαγκωνισμού ανάμεσα στον ίδιο και στον Λευτέρη Αυγενάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News