default-image

Δωρεά οργάνων: Η ευχή του έγινε πράξη - Χάρισε ζωή με τον θάνατό του

Κρήτη
Δωρεά οργάνων: Η ευχή του έγινε πράξη - Χάρισε ζωή με τον θάνατό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλείο ψυχής από την οικογένεια ενός 50χρονου στο Ηράκλειο

Η οικογένεια του πήρε την πιο γενναία απόφαση στην πιο δύσκολη στιγμή. Να «δώσει» ζωή μέσα από τον θάνατο του αγαπημένου της ανθρώπου.

Ήταν άλλωστε επιθυμία του ίδιου του εκλιπόντος πριν φύγει από την ζωή να γίνει δωρητής οργάνων και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα.

Ο ίδιος πριν μερικές ημέρες είχε υποστεί αιφνίδια εγκεφαλική αιμορραγία και το διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα που προκλήθηκε δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την εξέλιξη της υγείας του.

Δυστυχώς η κατάσταση του επιδεινώθηκε και τελικά επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος.

Τότε ήταν που η ίδια η σύζυγος του πήρε την απόφαση να ενημερώσει τους γιατρούς της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται , για την απόφαση της ίδιας και του συζύγου της να ξεκινήσει η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.

«Ήδη οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες και έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις που αφορούν τα όργανα .Ήπαρ και νεφρά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και εξετάζεται και η καρδιά,  ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr o ο χειρουργός εντατικολόγος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Βολακάκης, προσθέτοντας παράλληλα ότι ενήμερος είναι και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Τασσόπουλος.

Το «μακρινό ταξίδι» για τον 50χρονο ξεκινάει σε λίγες ώρες... αφήνοντας πίσω του όμως με τον θάνατο του την ελπίδα αλλά κυρίως την ζωή.

Το μεγαλείο ψυχής ξεδιπλώνεται για μία ακόμη οικογένεια που με τον πόνο και την θλίψη  να την έχει κυριεύσει εξαιτίας του αδόκητου χαμού του δικού της ανθρώπου, παίρνει την πιο γενναία απόφαση για συγκατάθεση στη δωρεάς οργάνων, υλοποιώντας παράλληλα και την ευχή του εκλιπόντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News