Τελευταίο αντίο στον 21χρονο ντελιβερά που έσβησε σε τροχαίο

Κρήτη
Τελευταίο αντίο στον 21χρονο ντελιβερά που έσβησε σε τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοιραία στάθηκε η τελευταία διαδρομή για το παλικάρι στα Χανιά

Βαρύ το κλίμα στα Χανιά μετά και τον άδικο χαμό του 21χρονου διανομέα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ένας θάνατος που ήρθε να προστεθεί σε εκείνον του 27χρονου ντελιβερά, πατέρα δύο παιδιών, παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Χαλέπα Χανίων.

Σήμερα το μεσημέρι οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το 21χρονο παλικάρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε τις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κατσιφαριάνα.

Ενώ ραγίζουν καρδιές και τα μηνύματα των φίλων του άτυχου νέου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα, η Συλλογικότητα «Attack», με αφορμή το θάνατο του 21χρονου ντελιβερά, το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά.

Πρόκειται για το 2ο διανομέα φαγητού που σκοτώνεται έπειτα από τροχαίο ατύχημα, εν ώρα εργασίας τις τελευταίες ημέρες, με τη συλλογικότητα να ζητά να μη χυθεί άλλο αίμα από διανομείς φαγητού στην άσφαλτο.

«Στο ίδιο έργο θεατές»

Ο άδικος θάνατος του 21χρονου προκάλεσε θλίψη και έντονο προβληματισμό στον κλάδο των διανομέων, που θρηνούν μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες τον χαμό δύο συναδέλφων τους εν ώρα εργασίας.

Τα δύο τραγικά περιστατικά γίνονται αφορμή για να κινητοποιηθούν οι διανομείς και να οργανώσουν τη σύσταση σωματείου για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων τους. Μάλιστα, μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω του Εργατικού Κέντρου απευθύνουν κάλεσμα για δύο συναντήσεις αύριο στις 9 το πρωί και στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννη Μανωλικάκη, οι διανομείς εργάζονται συχνά με χαμηλούς μισθούς και σε συνθήκες πίεσης.

«Τα μόλις 3 ή 5 ευρώ την ώρα με τα οποία αμείβονται, ο πιεστικός χρόνος και οι συνθήκες της εργασίας τους και το κυνήγι των φιλοδωρημάτων έχουν ως αποτέλεσμα να τρέχουν, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μεγαλύτερο μεροκάματο», υπογράμμισε ο κ. Μανωλικάκης, απευθύνοντας έκκληση στους διανομείς να οδηγούν αργά και με σύνεση, και ταυτόχρονα στους πολίτες: «Ας μην τηλεφωνούν για να παραγγείλουν φαγητό ή καφέ τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και ας βάλουν για λίγο τον εαυτό τους στη θέση των διανομέων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Μόλις πριν από τρεις ημέρες και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού κ. Σήφης Αποστολάκης απηύθυνε έκκληση για τη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των διανομέων.

 Έκκληση από το Εργατικό Κέντρο

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, το Εργατικό Κέντρο Χανίων επισημαίνει «βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές» και υπενθυμίζει ότι και στο παρελθόν είχε κρούσει «το καμπανάκι για τους κινδύνους που διατρέχουν οι διανομείς, οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους “κορώνα-γράμματα” για τα φιλοδωρήματα που παίρνουν για μεροκάματα.

Είναι καιρός επιτέλους να μαζευτούν για να συζητήσουν τα προβλήματα που τους αφορούν, πίσω μάλιστα για τις ζωές τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη «να γίνει από όλους κατανοητή η υποχρέωση τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία μας, και ειδικά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News