Δίκη Λεμπιδάκη: Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι της απαγωγής του επιχειρηματία

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι της απαγωγής του επιχειρηματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, καθώς σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 12 άτομα. Από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, στη φυλακή βρίσκονται τα επτά άτομα που συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου του 2017, ημέρα απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για επτά άνδρες ηλικίας από 24 έως 61 ετών. Ο όγδοος κατηγορούμενος, που παραμένει έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, είναι το άτομο που συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του απαχθέντος.

Εξάλλου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που παραμένουν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους είχαν οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών πριν από λίγους μήνες. Οι εν λόγω τέσσερις άνδρες απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου και μετά το πέρας των απολογιών τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για έναν 39χρονο κάτοικο Αθηνών, έναν 46χρονο Κρητικό, μόνιμο κάτοικο Αθηνών, καθώς και δύο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 41 και 49 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, οπότε και ενώπιον της Έδρας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας του κατηγορητηρίου. Ο επιχειρηματίας ήταν ψύχραιμος και σταθερός στα λεγόμενά του, εντυπωσιάζοντας παράλληλα με την οξυδέρκεια, την ευγένειά του, αλλά και το χιούμορ του. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέθεσε χωρίς να έχει ίχνος εκδικητικότητας, αλλά και χωρίς διάθεση να “χαριστεί” σε κανέναν. Ήταν, εξάλλου, ευγενέστατος αφού χαιρέτησε διά χειραψίας κάποιους από τους κατηγορούμενους, ενώ δεν παρέλειψε να καλημερίσει με χαμόγελο τόσο την Έδρα, όσο και τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Τις επόμενες συνεδριάσεις, ακολούθησε η κατάθεση του αδερφού του απαχθέντος, Μανόλη Λεμπιδάκη, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε αναλάβει στη μεγάλη πλειονότητά τους τις επικοινωνίες μεταξύ των απαγωγέων και της οικογένειας, κατά τις διαπραγματεύσεις που λάμβαναν χώρα. Κατόπιν κατέθεσαν - μεταξύ άλλων - ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου η μητέρα του Λεμπιδάκη, αλλά και η σύζυγός του, συνεργάτες-φίλοι του απαχθέντος, καθώς και αρκετοί αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση. Εξάλλου, κατά την τελευταία συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης, την περασμένη Δευτέρα, εξετάστηκαν από την Έδρα μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η δίκη διακόπηκε για σήμερα στις 9:30 το πρωί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News