Διαρρήκτες «αίλουροι» - Οι κάμερες τους έπιασαν ενώ σκαρφάλωναν

Κρήτη
Διαρρήκτες «αίλουροι» - Οι κάμερες τους έπιασαν ενώ σκαρφάλωναν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβλεπαν από τις κάμερες τούς διαρρήκτες να αναρριχώνται

Ως πραγματικοί αίλουροι αναρριχούνταν σε μπαλκόνια ορόφων ή πηδούσαν από διπλανές πολυκατοικίες για να φτάσουν το διαμέρισμα που είχαν βάλει στόχο για να διαρρήξουν! Ο λόγος για τρεις νεαρούς, που ως φαίνεται είχαν αδυναμία στα διαμερίσματα πρώτου ορόφου, αφού τους καταλογίζονται περίπου 15 τέτοιες υποθέσεις στο Ηράκλειο από την Αστυνομία.

Τα στοιχεία, που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία που έχει φτάσει στην Εισαγγελία Ηρακλείου, είναι άκρως εντυπωσιακά για τις σχεδόν ακροβατικές ικανότητες των τριών νεαρών, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται από 21 ως 24 ετών και κατηγορούνται για σειρά διαρρήξεων που έγιναν από τον Μάρτιο ως και τον Δεκέμβριο του 2018.

Βεβαίως στα σπίτια τους δε βρέθηκαν κλοπιμαία - δύο φωτογραφικές μηχανές μόνο στο σπίτι του ενός - ή άλλου είδους σύνεργα που να τους ενοχοποιούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται, ωστόσο υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τρεις σιλουέτες που ταιριάζουν με αυτές των συλληφθέντων, ενώ υπάρχει και μάρτυρας που φέρεται να τους αναγνωρίζει. Εκτός από τους τρεις νεαρούς, που είναι και οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, η Αστυνομία έχει καταλήξει ότι υπήρχε και συνεργός, ένα τέταρτο άτομο που το αναζητά και ως χθες δεν το είχε ταυτοποιήσει.

Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και τους ασκήθηκαν διώξεις για διακεκριμένες κλοπές από κοινού, κατ’ επάγγελμα κ.λπ., και για σύσταση συμμορίας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο Παρασκευή στις 9:30 π.μ., οπότε και θα οδηγηθούν στην ανάκριση για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις και φυσικά να αποφασιστεί από κοινού με τον εισαγγελέα αν θα πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι. Η συνήγορος του ενός, του πρώτου εκ των κατηγορουμένων που τυγχάνει να είναι και ο νεαρότερος, με σωματοδομή που προκαλεί εντύπωση για την ευελιξία κινήσεών του, καθώς είναι ψηλός, είναι φειδωλή στις δηλώσεις της. Η Θεονύμφη Μπέρκη ανέφερε σχετικά: «Και αυτή η δικογραφία έχει σχηματιστεί βάσει του τρόπου τέλεσης, δηλαδή του modus operandi.

O εντολέας μου αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με αυτές τις πράξεις που του αποδίδονται, πλην αυτής που έχει αποδεχτεί την ευθύνη που του αναλογεί και ουδεμία άλλη πράξη αποδέχεται. Το modus operandi δε στοιχειοθετείται ούτε σε αυτήν τη δικογραφία».

Πάντως κάποιοι εκ των συλληφθέντων φαίνεται ότι είχαν και στο παρελθόν μπλεξίματα με την Αστυνομία για ανάλογες υποθέσεις.

Έβλεπαν από τις κάμερες τούς διαρρήκτες να αναρριχώνται

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι υπάρχουν μάρτυρες - που, ως φαίνεται, έχουν καταθέσει - οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έβλεπαν από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος της πολυκατοικίας τούς τρεις νέους να σκαρφαλώνουν.

Συγκεκριμένα έχουν αναφέρει ότι έβλεπαν άτομα να περικυκλώνουν τα σπίτια τους, εν συνεχεία ο ένας να κρατάει τσίλιες και οι άλλοι δύο να προχωρούν σε δράση. Μάλιστα ένας χρησιμοποίησε την κολόνα της πιλοτής για να αναρριχηθεί με σκοπό να φτάσει στο μπαλκόνι! Κάποιος εξάλλου φέρεται να αναγνωρίζεται από θύμα, αφού τον σκούφο για να κρύψει το πρόσωπό του τον έβαλε μπροστά στις κάμερες, οπότε πρόλαβε να τον δει και να τον καταγράψει το κλειστό κύκλωμα. Με λεπτομερή τρόπο υπάρχουν περιγραφές ότι κάποια άτομα σκαρφάλωναν, ενώ σε άλλη περίπτωση θύμα πιθανολογεί ότι πήδηξαν στο μπαλκόνι του από διπλανή πολυκατοικία, στην οποία όμως επίσης είχαν αναρριχηθεί.

Λεία των νεαρών είναι κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα, ρολόγια, υπολογιστές και άλλα αντικείμενα αξίας, όπως για παράδειγμα ασημένια κουταλάκια! Ως κλεπταποδόχος περιγράφεται από τις πληροφορίες κάποια άγνωστη γυναίκα.

Τους αναγνώρισε πρώην φίλος!

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι νεαροί αναγνωρίστηκαν από κάποιον πρώην φίλο τους που εντόπισε η Αστυνομία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έδειξαν το βιντεοληπτικό υλικό με τους τρεις νεαρούς σε κάποιον τέταρτο νεαρό αλβανικής καταγωγής και πρώην... φίλο τους, και εκείνος τους αναγνώρισε. Μάλιστα είπε στην Αστυνομία ότι κάποιο διάστημα έκαναν παρέα, όμως εδώ και 1,5 χρόνο έχουν ξεκόψει, και πως ήξερε ότι έκαναν κλοπές και για αυτό απομακρύνθηκε, γιατί παρ’ ολίγον να πάρει τον ίδιο δρόμο, όπως φέρεται να είπε ακόμη στους αστυνομικούς!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News