Αγνοείται η... τύχη του ΒΟΑΚ - Άγνωστη και η... χάραξη του

Κρήτη
Αγνοείται η... τύχη του ΒΟΑΚ - Άγνωστη και η... χάραξη του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρναουτάκης: Αν ήταν στο χέρι μας ο ΒΟΑΚ θα είχε προχωρήσει

Στο μηδέν παραμένουν οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας Κρήτης επί του ΒΟΑΚ, όπως τόνισε από το Ρέθυμνο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με αποτέλεσμα, ενώ έχει προκηρυχθεί το πρώτο τμήμα του έργου, να παραμένει άγνωστη... η χάραξή του!

Η Περιφέρεια θα ζητήσει χρηματοδότηση και για τα δύο άκρα του ΒΟΑΚ, ενώ το έργο θα είχε προχωρήσει, εάν ήταν αρμοδιότητά της, έστω τα τελευταία χρόνια. Σε εγκάρδιο κλίμα κόπηκε η Αγιοβασιλόπιτα στην ΠΕ Ρεθύμνου, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή να καλεί σε συνετές ψήφους και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο, σε ομόνοια.

 Την πεποίθησή του ότι, αν από το 2011 ήταν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κρήτης ο ΒΟΑΚ, το έργο θα είχε προχωρήσει, εξέφρασε από το Ρέθυμνο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Ακόμα και σήμερα δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ενώ έχει προκηρυχθεί η πρώτη φάση του έργου, από Χανιά μέχρι Χερσόνησο, δεν είναι καν ακόμα γνωστή η χάραξη του έργου...

 Το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και θα απομείνει το τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, με τον Σταύρο Αρναουτάκη να τονίζει ότι η Περιφέρεια θα ζητήσει χρηματοδότηση από το υπουργείο ανάπτυξης στο πρόγραμμα 2021 - 2017 για τις μελέτες των τμημάτων Κίσαμος - Χανιά και Άγιος Νικόλαος - Σητεία.

 Πολλαπλά εκλογική η φετινή χρονιά με τον Σταύρο Αρναουτάκη να καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τις ακροδεξιές φωνές που διασπούν την Ευρώπη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, να καλεί τους πολίτες να αναδείξουν με την ψήφο τους, έντιμους και ηθικούς ανθρώπους.

 Το προσωπικό της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου έχει περιοριστεί στα μετά βίας πάνω από 100 άτομα, με αποτέλεσμα, εάν δεν είχαν γίνει οκτάμηνες συμβάσεις προσωπικού, να μην μπορούσαν να αντεπεξέλθουν καν στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες, οι υπάλληλοι.

 Την ευλόγηση της Αγιοβασιλόπιτας και τον Αγιασμό για το καλό του νέου έτους, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, καλώντας σε ομόνοια παρά τους χαλεπούς καιρούς, για το κοινό καλό και έργο για τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News