Κρήτη

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονιά

Ο καιρός εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη τα σχολεία ορεινών περιοχών της Κρήτης εξαιτίας των άσχημων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και Ανωγείων.

Επιπλέον, κλειστό θα παραμείνει και το σχολείο στις Μάλλες Ιεράπετρας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Βιάννου, λόγω του παγετού, ο οποίος καθιστά επικίνδυνη και αδύνατη τη μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου, κ. Παύλου Μπαριτάκη, τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου
  • Γυμνάσιο και Λύκειο Βιάννου
  • Δημοτικό Σχολείο Αμιρών
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου
  • Παιδικός Σταθμός Δήμου Βιάννου

Επίσης για το Δήμο Γόρτυνας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας και  Ρούβα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Ενότητες Κοφινα και Γόρτυνα.

Και αυτό γιατί όχι μόνο εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης που έχει προηγηθεί αλλά και γιατί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχει προκληθεί παγετός με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή μετακίνηση όλων των εμπλεκόμενων από και προς τις συγκεκριμένες σχολικές κοινότητες.

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώθηκε  η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που βρίσκονται στην Τ.Κ Βρυσών (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) για αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019.

Αιτία της απόφασης αυτής είναι η προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ και από ώρα 08:00 π.μ έως 16:00 μ.μ .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια