Κρήτη

Αίσιο τέλος με τον εγκλωβισμό των τεχνικών στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η άψογη συνεργασία των αρχών απέδωσε καρπούς

 Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού και απεγκλωβισμού των δύο τεχνικών που ήταν εγκλωβισμένοι τις τελευταίες ώρες σε υψόμετρο 1500 μέτρα στα ορεινά του Οροπεδίου Λασιθίου.

Η επιχείρηση  είχε αίσια έκβαση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, με άντρες της ‘Γ ΕΜΑΚ να φθάνουν στο θάλαμο που είναι οι δύο τεχνικοί, με την συνδρομή βέβαια και της Δημοτικής Αρχή Οροπεδίου που συνέβαλλε τα μέγιστα στην διάνοιξη του δρόμου.

Μετά τον εντοπισμό , αυτό που απομένει πλέον είναι να τους κατεβάσουν και να τους παρασχεθούν αν χρειάζεται οι πρώτες βοήθειες.

Το χρονικό

Η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο ατόμων στα ορεινά του Οροπεδίου Λασιθίου που είχαν πάει για αποκατάσταση προβλήματος σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τελικά κεγκλωβίστηκαν ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι.

 Ανεβαίνοντας με το όχημα τους,  η ερπύστρια τους έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διασχίζουν με τα πόδια  200-300 μέτρα μέχρι να φτάσουν στο θάλαμο και να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Έκτοτε παραμένουν σε υψόμετρο 1500 μέτρα στην κορυφή του Αφέντη Χριστού, της κοινότητας Πλάτης, εκεί ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια