default-image

Θυελλώδεις άνεμοι με χιόνια και τσουχτερό κρύο στην Κρήτη

Κρήτη
Θυελλώδεις άνεμοι με χιόνια και τσουχτερό κρύο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε υποχωρεί το κύμα της κακοκαιρίας

Έντονη επιδείνωση του καιρού έχουμε σήμερα λόγω της έλευσης του νέου Βαρομετρικού χαμηλού.

Με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τους ισχυρούς βοριάδες ξεκίνησε η σημερινή ημέρα δημιουργώντας ήδη προβλήματα με τα πλοία της γραμμής στα λιμάνια της Κρήτης.

Επιπλέον χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρία είναι και οι χιονοπτώσεις οι οποίες θα εμφανισθούν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα (εμφανίζεται πιθανότητα χιονόπτωσης σε ένα μέσο υψόμετρο τα 600 μέτρα) αλλά φαίνεται να είναι πιο έντονες στις ανατολικές περιοχές του νησιού.

Στο χαρακτηριστικό των χιονοπτώσεων σύμφωνα με τον κ. Λέκκα είναι  ότι ακόμη και με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολη η ακριβής πρόβλεψη τους από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νησιού, κυρίως όσον αφορά τα υψόμετρα αλλά ακόμη περισσότερο όσον αφορά την ένταση τους.

Μπορεί στα δυτικά τμήματα να μην προλάβει η πολύ ψυχρή μάζα, λόγω ταχείας μετακίνησης της από το μεσημέρι της Τρίτης που θα επηρεάσει το νησί μας, να προκαλέσει πολλές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα αλλά να επηρεασθούν λίγο περισσότερο οι ανατολικές περιοχές.

Το καλό πάντως για το νησί μας είναι ότι, πέρα από τις ισχυρές βροχές ή και τοπικές καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους με τον υψηλό κυματισμό στα βόρεια παράκτια τμήματα της Κρήτης, οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν μετά το μεσημέρι της Τρίτης, αρχικά από τα δυτικά ορεινά (κατερχόμενες σταδιακά σε υψόμετρο), και θα επεκταθούν από το απόγευμα και το βράδυ – νύκτα στα ανατολικά τμήματα μετριάζοντας έτσι τον κίνδυνο να προκληθούν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Αισιόδοξο είναι επίσης το γεγονός ότι θα έχουν σύντομο χαρακτήρα. Προσοχή βέβαια θα απαιτηθεί την Τετάρτη το πρωί πιθανά σε περιοχές όπου μπορεί να έχει κάποια σημαντική χιονόστρωση, η οποία θα αποκαλυφθεί με το ξημέρωμα της Τετάρτης. Δυστυχώς είναι από τα συστήματα που απαιτούν διαρκή παρακολούθηση και άμεση ενημέρωση του κοινού. Θα παρακολουθώ διαρκώς τα νεότερα δεδομένα και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού της Κρήτης.

Προφανώς σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα αλλά οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα κάνουν την εμφάνιση τους την Τετάρτη το πρωί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News