Δίκη Λεμπιδάκη: Όσα ειπώθηκαν από τους μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Όσα ειπώθηκαν από τους μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για "καλούς, τίμιους και εργατικούς" ανθρώπους έκαναν λόγο οι μάρτυρες

Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Άτομα από το οικογενειακό, το φιλικό και το επαγγελματικό περιβάλλον των κατηγορουμένων κατέθεσαν ενώπιον της Έδρας, αναφέροντας όσα γνωρίζουν για τους οικείους τους.

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων ήταν οι... εγκωμιαστικοί χαρακτηρισμοί: Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι μάρτυρες υπεράσπισης χαρακτήρισαν τους ανθρώπους για τους οποίους κατέθεσαν -ο καθένας εξ αυτών-, ως τίμιους, εργατικούς και ως άτομα που θέλουν να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε η σύζυγος του 45χρονου Ρεθυμνιώτη ιδιοκτήτη μπαρ. Η εν λόγω μάρτυρας είπε ότι ο άνδρας της είναι αθώος. «Αν δεν ήμουν σίγουρη, θα του έκανα αίτηση διαζυγίου» ανέφερε, εξάλλου, στις Εφέτες.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα του 45χρονου κατηγορούμενου, ανέφερε ακόμη ότι τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια, συνεπώς ο 45χρονος δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια τέτοια υπόθεση. «Όταν γνωρίσεις τον άντρα μου, δεν μπορείς να μην τον αγαπήσεις. Δεν με έχει στεναχωρήσει ποτέ» είπε, ακόμη, η μάρτυρας.

Ως μάρτυρας κατέθεσε, εξάλλου, και ο θείος του 23χρονου κατηγορούμενου από την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων. Ο συγγενής του «Βενιαμίν» των κατηγορουμένων, υποστήριξε ότι ο ανιψιός του, είναι καλό και εργατικό παιδί. «Δουλεύει από μικρός. Στη φυλακή που τον είδα, μου είπε ότι τον έμπλεξαν χωρίς να καταλάβει το λόγο. Δεν μου είπε ποιος τον έμπλεξε και δε νομίζω να προσδοκούσε οφέλη» είπε ο συγγενής του νεαρού.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης, ήταν χθες και η σύζυγος του 61χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος φέρεται να ενέπλεξε στην υπόθεση την ανήλικη κόρη τους. «Είπαμε ελάχιστα στη φυλακή, πίσω από το τζάμι» ανέφερε αρχικά η μάρτυρας υπεράσπισης. «Αν το έκανε ο σύζυγός μου, πρέπει να έδρασε κάτω από μεγάλη πίεση» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά η σύζυγος του 61χρονου, επισημαίνοντας, πάντως, ότι «έκανε μια κακή πράξη, για την οποία έχει μετανιώσει».

Ας σημειωθεί ότι για τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη που φέρεται ως εκ των «εγκεφάλων» της απαγωγής Λεμπιδάκης, κατέθεσε χθες ως μάρτυρας υπεράσπισης ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ). «Ουδείς από τα μέλη του σωματείου δεν μπορεί να το πιστέψει» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφερόμενος στην εμπλοκή των 3 κατηγορουμένων που δραστηριοποιούνταν στο ΣΑΟΡ (ο 44χρονος, ο 61χρονος και ο 46χρονος).

Η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, στις 9.30 το πρωί, με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News