Κρήτη

"Direct" οι μπαλωθιές, μια «πληγή» για την Κρήτη

Η εκπομπή Direct φέρνει στο προσκήνιο το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών

Άσκοποι πυροβολισμοί ή αλλιώς μπαλωθιές. Ένα φαινόμενο, μία συνήθεια ή καλύτερα μία λανθασμένη νοοτροπία ανθρώπων που με το πρόσχημα της παράδοσης και της χαράς αγνοούν κινδύνους που σχετίζονται ακόμα και με την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Τελευταία θύματα από αδέσποτες σφαίρες μία 27χρονη από τα Χανιά και ένας 57χρονος από το Ηράκλειο. Για καλή τους τύχη την γλίτωσαν με επιπόλαια τραύματα στο πόδι και στον ώμο. Μέχρι πότε όμως οι άνθρωποι στην κοινωνία της Κρήτης θα παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα; Μέχρι πότε θα ρισκάρουν;

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι μπαλωθιές είναι μέρος της κουλτούρας ή ακόμα και της παράδοσης αυτού του τόπου. Υπάρχουν και αυτοί που τονίζουν ότι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο νησί μόνο ως ντροπιαστικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σ’ αυτή την περίπτωση η αλήθεια δεν βρίσκεται κάπου στη μέση, ειδικά όταν παίζεις με τη ζωή του διπλανού σου αλλά και τη δική σου. Η εκπομπή “Direct” φέρνει στο προσκήνιο το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών μέσα από μία κοινωνιολογική και ψυχολογική προσέγγιση.

Στο πλατό της εκπομπής:

Γιώργος Νικολακάκης - Καθηγητής Κοινωνιολογίας

Νίκος Παπανικολάου - Κλινικός Ψυχολόγος

Απόψε στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

(φωτογραφίες αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια