"Direct": Αντιδράσεις για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

Κρήτη
"Direct": Αντιδράσεις για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως ο Κώστας Γαβρόγλου κάνει λόγο για ένα δίκαιο σύστημα;

Κόκκινο πανί για τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, το νέο σύστημα διορισμών για την επόμενη τριετία με την υπογραφή Γαβρόγλου.

Με απεργίες και κινητοποιήσεις, δάσκαλοι και καθηγητές εμφανίζονται αντίθετοι κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά θέτουν εκτός διαδικασίας και εκτός σχολείων ανθρώπους που με αυτοθυσία κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία στα χρόνια της κρίσης, αναφερόμενοι στους αναπληρωτές που έχουν διανύσει χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων σε όλη την Ελλάδα για να συγκεντρώνουν μόρια και να κρατούν ζωντανή την ελπίδα μίας μόνιμης θέσης εργασίας.

Με ευθείες βολές οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν το υπουργείο πως πετά στον κάλαθο των αχρήστων μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και τους εξισώνουν με τα ακαδημαϊκά κριτήρια, αμφισβητώντας το  δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που, όπως λένε κατοχυρώνει η προϋπηρεσία.

Πώς επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους που καλούνται σε ένα αδιάκοπο κυνήγι προσόντων και επιπλέον τίτλων σπουδών; Πώς, στον αντίποδα, ο Κώστας Γαβρόγλου κάνει λόγο για ένα δίκαιο σύστημα που αφορά την ισόποση μοριοδότηση προϋπηρεσίας και ακαδημαϊκών προσόντων;

Μη χάσετε την Τρίτη στις 21:45 το Direct με τη Στέλλα Τερζάκη.

Στην ΚΡΗΤΗ TV!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News