Κρήτη

Στους δρόμους και σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Νέα διαμαρτυρία

Κλειστά θα είναι σήμερα πολλά σχολεία, καθώς η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται με φόντο το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και αφορά το σύστημα διορισμών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ενδεικτική της έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον χώρο της εκπαίδευσης είναι η κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωσή τους, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, «συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα! Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών, που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου (σ.σ. σήμερα) - 24ωρη απεργία για τη ΔΟΕ και 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 3 μ.μ. (σ.σ. σήμερα) με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε με δύο εκπαιδευτικούς-μέλη Συλλόγων, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει σε δύσκολη κατάσταση τους εκπαιδευτικούς.

«Είναι άδικο... Και δε θα πρέπει οι συνάδελφοι, που μέχρι τώρα πάλευαν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας για να αποκτήσουν προϋπηρεσία και μέσα από την προϋπηρεσία να διοριστούν, να δουν τώρα να ανατρέπεται αυτό, και να τους ζητούν να ξαναρχίσουν από την αρχή για να συγκεντρώνουν τα τυπικά προσόντα και μέσα από αυτά να δουν τον ρόλο τους στην εκπαίδευση. Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό διορισμών και όχι λαϊκίστικα να δηλώνει ότι αυτά θα γίνουν σε βάθος τριετίας», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Νίκος Καζαντζάκης” και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ, Εμμανουήλ Μπελαδάκης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έλυσε το συμβόλαιο της αντιλαϊκής συνεργασίας της και κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα. Είναι μια κυβέρνηση που στο όνομα της Αριστεράς πέρασε την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική ενάντια στους εκπαιδευτικούς, στους αναπληρωτές, στο δικαίωμα του διορισμού και ενάντια στη δωρεάν και καθολική εκπαίδευση. Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο- “λαιμητόμο” για τους αναπληρωτές και τους μόνιμους», αναφέρει η κ. Αρετή Σπαχή, εκπρόσωπος της “Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών” στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Σχόλια