default-image

Οι κεραυνοί άφησαν στο σκοτάδι εκατοντάδες νοικοκυριά στην Ανατολική Κρήτη

Κρήτη
Οι κεραυνοί άφησαν στο σκοτάδι εκατοντάδες νοικοκυριά στην Ανατολική Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ρεύμα το βράδυ του Σαββάτου νοικοκυριά στο νομό Λασιθίου

Δύσκολο Σαββατόβραδο για τους κατοίκους στην Ανατολική Κρήτη το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Και αυτό γιατί υπήρξε διακοπή περίπου μια ώρας στην ηλεκτροδότηση στους Δήμους Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου και ενώ η θερμοκρασία είχε πέσει πολύ χαμηλά.

Αιτία στο πρόβλημα σύμφωνα με το anatolh.com,  φαίνεται να αποτέλεσαν οι κεραυνοί που έπεφταν διαρκώς με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή ρεύματος και εκατοντάδες νοικοκυριά να βρεθούν στο.. .σκοτάδι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΔΕΗ, οι υπερτάσεις που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο από τους κεραυνούς που έπεφταν ασταμάτητα και η διέγερση της προστασίας που προκάλεσαν είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν εκτός οι γραμμές, για να προστατευτούν δίκτυα και καταναλωτές.

Έπεσε χαλάζι στη Μεσαρά

Να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή της Μεσαράς  έριξε μέχρι και χαλάζι και μάλιστα σε μέγεθος ενός ρεβιθιού.

Το χαλάζι έπεσε στον Πύργο Μονοφατσίου μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει και ζημιές οι οποίες θα διαπιστωθούν σήμερα.

Ακολουθούν φωτογραφίες που ανήκουν στον κ. Χατζάσκο.

 Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα , σήμερα αναμένεται συνέχιση της κακοκαιρίας, μέχρι το μεσημέρι, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές και την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι καιρικές συνθήκες στα νότια τμήματα του νησιού θα είναι πιο ήπιες. Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Η θερμοκρασία, λόγω του Βορείου ρεύματος, θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Από Δευτέρα ο καιρός γίνεται και πάλι άστατος, με ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους, ενώ οι άνεμοι στρέφονται και πάλι από Νότιες διευθύνσεις λόγω ενός νέου Βαρομετρικού χαμηλού που αυτή τη φορά έρχεται από τα Βορειοδυτικά της Χώρας μας.

Το νέο αυτό Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από νωρίς την Τρίτη να επηρεάσει την Κρήτη με περισσότερες βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά τμήματα του νησιού, ενώ αναμένεται και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News