Χαλάζι έπεσε και το... έστρωσε - Τι καιρό θα έχουμε σήμερα

Κρήτη
Χαλάζι έπεσε και το... έστρωσε - Τι καιρό θα έχουμε σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού και πως θα ξεκινήσει η εβδομάδα

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κρήτη το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά της, την έντονη βροχόπτωση,  τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού ενώ χθες Σάββατο θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν κατά τόπους.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην περιοχή της Μεσαράς  έριξε μέχρι και χαλάζι και μάλιστα σε μέγεθος ενός ρεβιθιού.

Το χαλάζι έπεσε στον Πύργο Μονοφατσίου μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει και ζημιές οι οποίες θα διαπιστωθούν και θα εκτιμηθούν σήμερα.

Ένας από τους κατοίκους, ο κ. Χατζάσκος κατέγραψε με video και φωτογραφίες  το χαλάζι που το έστρωσε στο Πύργο.

 

 Η νύχτα πάντως έγινε.. μέρα χθες σε αρκετές περιοχές της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα της Ανατολικής, εξαιτίας εμφάνισης αλλεπάλληλων αστραπών, βροντών και καταιγίδων.

Οι εικόνες από την στιγμή εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων κόβουν την ανάσα και είναι άκρως εντυπωσιακές.

Ο νομός Λασιθίου που χθες αντιμετώπισε και πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση φαίνεται να δέχτηκε το μεγαλύτερο «κύμα» αστραπόβροντων με τους κατοίκους μάλιστα να μην διστάζουν να το καταγράφουν.

Ωστόσο έπεσε και χαλάζι γεγονός που προκαλεί ανησυχία για τυχόν ζημιές που έχουν υποστεί θερμοκήπια και αγροτικές καλλιέργειες.

Επίσης εντυπωσιακός υδροστρόβιλος καταγράφτηκε στο Ελαφονήσι το Σάββατο  με τις εικόνες να κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου από ένα φαινόμενο που εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στην Κρήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με το meteo.gr : Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι έπνευσαν το Σάββατο 12 Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 22:00, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στη Φινοκαλιά Λασιθίου (92 χλμ/ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (89 χλμ/ώρα), στο Λιμάνι της Μυκόνου (74 χλμ/ώρα), στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (72 χλμ/ώρα), και στην Αριδαία (71 χλμ/ώρα).

Ο καιρός σήμερα Κυριακή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα , σήμερα αναμένεται συνέχιση της κακοκαιρίας, μέχρι το μεσημέρι, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές και την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι καιρικές συνθήκες στα νότια τμήματα του νησιού θα είναι πιο ήπιες. Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα 4 – 5 Μποφώρ ενώ από το απόγευμα της Κυριακής θα στραφούν σε δυτικούς, με μικρή ενίσχυση κατά τόπους σε δυτικές και νότιες περιοχές. Η θερμοκρασία, λόγω του Βορείου ρεύματος, θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Ο καιρός την Δευτέρα

Από Δευτέρα ο καιρός γίνεται και πάλι άστατος, με ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους, ενώ οι άνεμοι στρέφονται και πάλι από Νότιες διευθύνσεις λόγω ενός νέου Βαρομετρικού χαμηλού που αυτή τη φορά έρχεται από τα Βορειοδυτικά της Χώρας μας.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Τρίτη

Το νέο αυτό Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από νωρίς την Τρίτη να επηρεάσει την Κρήτη με περισσότερες βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά τμήματα του νησιού, ενώ αναμένεται και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News