Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στις αρχές

Μετά το Πολυτεχνείο Κρήτης όπου εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ύποπτος φάκελος, ανάλογο σκηνικό σήμερα το πρωι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο όπου και εκεί φαίνεται να εντοπίστηκε ένας ακόμη ύποπτος φάκελος.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία ενώ στο σημείο , πυροσβεστική και ΕΜΑΚ με πολυμελές κλιμάκιο απο τις 10 το πρωί. 

Η διαδικασία της απολύμανσης  ξεκίνησε άμεσα εφαρμόζοντας πάντα το πρωτόκολλο. Δύναμη της ΕΜΑΚ προχώρησε στην διαδικασία της απολύμανσης αφού προηγουμένως εξειδικευμένο κλιμάκιο  τοποθέτησε σε ειδικό κουτί το φάκελο, τον οποίο και πυροσβέστες σφράγισαν όπως άλλωστε προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αμέσως μετά ο άντρας που έπιασε τον φάκελο μπήκε σε ειδικό θάλαμο και συνάδελφοι του προχωρήσαν στην «απολύμανση» του.

Σε κάθε περίπτωση η είδηση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου ενώ έχει αποκλειστεί ο συγκεκριμένος χώρος, μπροστά από το κτήριο της διοίκησης, δίπλα στην Πρυτανεία.

 Ύποπτος φάκελος σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κρήτης 

Συναγερμός επικράτησε έστω και λίγο στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ύποπτος φάκελος.

Ο φάκελος είχε παραλήπτη τον ίδιο τον πρύτανη Ευάγγελο Διαμαντόπουλο ο οποίος άνοιξε τον φάκελο παρουσία του αντιπρύτανη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος περιείχε φυλλάδια θρησκευτικού περιεχομένου σχετικά με το Ισλάμ και ειδοποιήθηκε η αστυνομία που παρέλαβε το υλικό. Ωστόσο παραμένει άγνωστο παραμένει αν ο φάκελος περιείχε αρχικά τουλάχιστον σκόνη που μπορεί να χάθηκε, καθώς ήταν σκισμένος και είχε ενισχυμένο πλέγμα.

 4 άτομα ήρθαν σε επαφή με το φάκελο

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες όταν η ταχυδρόμος παρέλαβε από το ταχυδρομείο Χανίων τον φάκελο και τον παρέδωσε στην γραμματεία της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η απόχρωση και ότι ο φάκελος ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος. Ο φάκελος παραδόθηκε στον πρύτανη κ.Διαμαντόπουλο ο οποίος άνοιξε το φάκελο παρουσία του αντιπρύτανη διοικητικών υποθέσεων Μιχάλη Λαγουδάκη. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για προπαγανδιστικό περιεχόμενο για το Ισλάμ ενώ κάποια σημεία ήταν γραμμένα και στην αγγλική γλώσσα. Σήμερα πλέον όταν πρύτανης και αντιπρύτανης έμαθαν για την αποστολή ύποπτων φακέλων σε Πανεπιστήμια όλης της χώρας, ενημερώθηκε η αστυνομία για να παραλάβει το φάκελο.

 Κανένα από τα 4 άτομα που ήρθαν σε επαφή με το φάκελο δεν έχουν εκδηλώσει οποιοδήποτε σύμπτωμα σε περίπτωση που ο φάκελος περιείχε σκόνη.

 Ύποπτους φακέλους έχουν λάβει ακόμα η Πρυτανεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας και η πρώην ΣΕΛΕΤΕ στην Καλογρέζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News