Κρήτη

Ο Ιδομενέας από την... Κίνα στον Ψηλορείτη ξυπόλητος στα χιόνια

Ο ξυπόλυτος στα χιόνια μαραθωνοδρόμος.

Ο γνωστός Κρητικός μαραθωνοδρόμος Ιδομενέας Αβραμάκης, έκανε πάλι την εμφάνιση του. Και μάλιστα τολμηρή και θαραλλέα αφού δεν δίστασε να τρέξει και μάλιστα ξυπόλητος στον χιονισμένο Ψηλορείτη.

 Να υπενθυμίσουμε και όπως είχε γράψει και το neakriti.gr ότι ο ίδιος είχε τρέξει στον μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Παντζίν, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα είχε φορέσει τότε την βαριά πανοπλία Αρχαίου Έλληνα οπλίτη για να τρέξει στο μαραθώνιο, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε,  κλέβοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας τα δυνατά χειροκροτήματα και των Κινέζων.

Ο Ιδομενέας Αβραμάκης, υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης, αναζωπύρωσε το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων.

Αυτήν την φορά ο μαραθωνοδρόμος βγήκε ξυπόλητος στα χιόνια, τρέχοντας στον Ψηλορείτη

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει ο Νίκος Σαράντος ο οποίος και ανέβασε το σχετικό υλικό :

"Ο ξυπόλυτος στα χιόνια μαραθωνοδρόμος.

Μια απρόσμενη έκπληξη με περίμενε πριν μερικές μέρες που βρέθηκα στον χιονισμένο Ψηλορείτη. Καθώς είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής δεν πίστευα στα μάτια μου όταν απέναντι μου αντίκρισα έναν άνθρωπο που έτρεχε ξυπόλυτος στα χιόνια. Αμέσως επιστράτευσα τον εξοπλισμό μου και δεν έχασα την ευκαιρία να του μιλήσω και να μάθω την ιστορία του. Ήταν ο Ιδομενέας, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και δίψα για την ζωή και την φύση.

Όπως μου είπε είναι μαραθωνοδρόμος και τα τελευταία δώδεκα χρόνια πέταξε τα παπούτσια μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Τον θεωρούσαν νεκρό, ότι δεν θα τα κατάφερνε. Εκείνος όμως βγήκε νικητής και ξαναγεννημένος όπως χαρακτηριστικά λέει. ''ήμουν νεκρός και ξαναγεννήθηκα, πέταξα τα παπούτσια και τρέχω ξυπόλυτος για να νιώθω όσο γίνεται πιο κοντά στην φύση'' Το μήνυμα που στέλνει είναι '' πετάξτε τα παπούτσια και βγείτε να περπατήσετε και να τρέξετε ξυπόλητοι για να νιώσετε κοντά στην φύση'' Όσο για το κρύο και τα χιόνια δεν τον επηρεάζουν ούτε του είναι εμπόδιο για χαρεί την προπόνηση του στον πανέμορφο χιονισμένο Ψηλορείτη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια