Κρήτη

Υποθέσεις που σοκάρουν: Πολλά τα περιστατικά ασέλγειας από εκπαιδευτικούς στην Κρήτη

Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση ασέλγειας του εκπαιδευτικού στα Χανιά

Η κοινή γνώμη της Κρήτης παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στα Χανιά με τον 57χρονο εκπαιδευτικό, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά, που φέρεται να ασελγούσε σε βάρος ανήλικων μαθητριών του. Εντούτοις, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε επίπεδο Κρήτης, υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων παιδιών με δράστη εκπαιδευτικό.

Τον Μάρτιο του 2017, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 54 ετών σε έναν 60χρονο δάσκαλο, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε 4 μαθητές - και των δύο φύλων - ηλικίας 8 και 9 ετών. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2016, σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, όπου εργαζόταν ως δάσκαλος ο 60χρονος από τη Βόρεια Ελλάδα. Στον τελευταίο είχαν αποδοθεί αρχικά 14 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων παιδιών, ωστόσο τελικά κρίθηκε ένοχος μόνο για τις 4 εξ αυτών, καθώς το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις υπόλοιπες περιπτώσεις λόγω αμφιβολιών.

Εξάλλου, πριν από περίπου 17 χρόνια, ένας 57χρονος - σήμερα - γυμναστής φέρεται να είχε βιάσει επανειλημμένα μια 13χρονη - τότε - αθλήτριά του, στην Ιεράπετρα. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά από αρκετά χρόνια και τελικά το 2015 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 12 ετών. Ωστόσο, ο 57χρονος άνδρας αποφυλακίστηκε ένα χρόνο μετά για λόγους υγείας.

Η πλέον γνωστή υπόθεση παιδεραστίας που έχει διαδραματιστεί στην Κρήτη, με δράστη εκπαιδευτικό, είναι εκείνη με αρνητικό “πρωταγωνιστή” τον Ρεθυμνιώτη γυμναστή και προπονητή μπάσκετ Νίκο Σειραγάκη. Ο 54χρονος - σήμερα - άνδρας είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 και βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καθώς έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών για τα όσα έκανε σε βάρος δεκάδων ανήλικων παιδιών, στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια