Κρήτη

Ύποπτος φάκελος σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κρήτης

Κι άλλα Πανεπιστήμια δέχτηκαν ύποπτους φακέλους

Μαζική αποστολή φακέλων με ύποπτη σκόνη σε Πανεπιστήμια της χώρας. 

Ύποπτος φάκελος στο Πολυτεχνείο

Μετά το πανεπιστήμιο Αιγαίου, φάκελο με σκόνη έλαβαν η πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Πανεπιστήμιο Κέρκυρας ενώ φάκελο έλαβε και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο φάκελος που απεστάλη στο Πολυτεχνείο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε μουσουλμανικά σύμβολα και πιθανότατα δεν περιείχε σκόνη. Ο φάκελος είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον πρύτανη κ. Διαμαντόπουλο. 

Kάποιοι από τους φακέλους που ανοίχτηκαν έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Το πρωί της Πέμπτης έφτασε στη Μυτιλήνη το C130 με την πρώτη ΕΜΑΚ που είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες διδασκαλίες για τη μεταφορά της σκόνης η οποία παραδόθηκε στο χημείο για να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και να διαπιστωθεί η σύσταση της, προκειμένου να λήξει ο συναγερμός.

Όπως γίνεται γνωστό σύμφωνα με το thetoc.gr τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις και διαδικασίες που προβλέπονται στην 116 εγκύκλιο για την ασφαλή μεταφορά ραδιοχημικών υλικών. Ο φάκελος και η άγνωστη ακόμα σκόνη τοποθετήθηκαν σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες, σφραγίστηκαν και μετά μπήκαν σε σακούλες απορριμμάτων και από εκεί σε ειδικό κιβώτιο. 

«Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους» έγραφαν στην αγγλική γλώσσα τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη που έφθασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, προκαλώντας την έντονη κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος. Ο μικρός φθαρμένος κίτρινος φάκελος με τα φυλλάδια και την σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης είχε… Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια