Δίκη Λεμπιδάκη: Με σεντόνι είχαν καλύψει τη σκάλα που οδηγούσε στον επιχειρηματία

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Με σεντόνι είχαν καλύψει τη σκάλα που οδηγούσε στον επιχειρηματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση μεταξύ κατηγορουμένου και αστυνομικού που κατέθετε ως μάρτυρας

Συνεχίστηκε σήμερα η πολύκροτη δίκη της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, με την απουσία, ωστόσο, του επιχειρηματία.

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταθέσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις παρακολούθησης την περίοδο που ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης, βρισκόταν στα χέρι ατων απαγωγέων.

Αστυνομικός, ο οποίος κατέθετε, σήμερα, ως μάρτυρας, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι στη σοφίτα στη μάντρα στην οποία βρέθηκε ο Λεμπιδάκης η εσωτερική σκάλα του σπιτιού ήταν καλυμμένη με σεντόνι. Οι αστυνομικοί όταν μπήκαν μέσα, έβγαλαν το σεντόνι, ανέβηκαν πάνω και είδαν δυο δωμάτια, στο ένα βρισκόταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και μέσα δεν υπήρχε κανένα φως. Όπως ανέφερε, εντόπισαν τον απαχθέντα με φακό.

Μάλιστα, ο ίδιος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε μια από τις παρακολουθήσεις: Τα οχήματα των αστυνομικών στάθμευαν ένα χιλιόμετρο μακριά από τα κρησφύγετα και οι ίδιοι πήγαιναν πεζή πλησίον των κρησφυγέτων, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι δράστες μετέβαιαν στα κρησφύγετα με τα φώτα των οχημάτων τους σβηστά, παρότι ήταν βράδυ, και επίσης έφευγαν με σβηστά φώτα, χαρακτηρίζοντάς τους αρκετά προσεκτικούς.

Λεκτική επίθεση από κατηγορούμενο

Αστυνομικός, ο οποίος, επίσης, κατέθετε ως μάρτυρας, περιέγραψε τη στιγμή της έρευνας της οικίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Όπως σχολίασε, ο κατηγορούμενος απώθησε τους αστυνομικούς, φράση η οποία και πυροδότησε την ένταση.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος - απευθυνόμενος στον αστυνομικό - τον κάλεσε να «ορκιστεί στα παιδιά του ότι λέει την αλήθεια», ενώ, απήυθηνε και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του μάρτυρα, αποκαλώντας τον - μεταξύ άλλων - «ψεύτη», «αστείο» και «ανώριμο», καθώς επίσης και ότι διαθέτει «πολλή φαντασία».

Η 4η Συνεδρίαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε για σήμερα, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, ενώ η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί αύριο το πρωί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News