default-image

Δεμένα τα πλοία στην Κρήτη λόγω των θυελλωδών ανέμων

Κρήτη
Δεμένα τα πλοία στην Κρήτη λόγω των θυελλωδών ανέμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων τόσο σε Ηράκλειο όσο και σε Χανιά

Δε θα πραγματοποιηθούν απόψε τα δρομολόγια των πλοίων από Ηράκλειο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πλήττουν το νησί και τα πελάγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το λιμάνι του Ηρακλείου δε θα φύγει κανένα πλοίο το βράδυ της Τετάρτης και αυτή η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το ίδιο ισχύει και για τα Χανιά. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ισχύει απαγορευτικό για το ένα πλοίο της γραμμής που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο.

Οι ισχυροί νοτιάδες πλήττουν από νωρίς το πρωί το νησί και, όπως είχε προβλεφθεί, ενισχύθηκαν και πρόκειται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με τους ανέμους στο Ηράκλειο να πνέουν με ταχύτητα 7-8 μποφόρ και αυτή η τιμή αναμένεται να παραμείνει σταθερή ως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου.

Παρόμοιο φαίνεται να είναι το σκηνικό και στα Χανιά με την ταχύτητα των ανέμων να μη ξεπερνά τα 7-8 μποφόρ.

Ωστόσο από τις 9 μ.μ. αναμένεται η ένταση του αέρα να αυξηθεί στα 8-9 μποφόρ στα νοτιοδυτικά πελάγη της Κρήτης.

Να σημειωθεί πως το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ζάκυνθο & Κεφαλονιά

Κλειστή είναι από σήμερα το μεσημέρι, η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δυο λιμάνια.

Αξίζει να το τονίσουμε ότι το δρομολόγιο των 14.30 από την Ζάκυνθο δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί και το δρομολόγιο των 16.30 από την Κυλλήνη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο και φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, κάνουν απαγορευτικό τον απόπλου των πλοίων που εκτελούν το δρομολόγιο Πόρος-Κυλλήνη.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα αναμένεται να επηρεάσει έως και αύριο τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του Ιονίου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News