Εγκλωβίστηκαν οχήματα λόγω του παγετού- Που παραμένει κλειστός ο ΒΟΑΚ

Κρήτη
Εγκλωβίστηκαν οχήματα λόγω του παγετού- Που παραμένει κλειστός ο ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση κινητοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης

Μετά τα χιόνια ήρθε ο παγετός στην Κρήτη με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα και σήμερα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου ακόμη και αν ο Τηλέμαχος ανήκει στο παρελθόν.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το πρωί οχήματα εγκλωβίστηκαν στον επαρχιακό δρόμο Αρκαλοχώριου - Αλαγνίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η συνδρομή για μια ακόμη φορά εκχιονιστικών μηχανημάτων.

«Μηχανήματα της Περιφέρειας έσπευσαν και έριξαν αλάτι και μέσα σε μισή περίπου ώρα άνοιξε και πάλι ο δρόμος, ωστόσο  σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί και σήμερα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κινούμενοι σε επαρχιακά και οδικά δίκτυα της Κρήτης ανέφερε στο neakriti, ο κ. Γιάννης Τζανοκωστάκης, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης ο ίδιος πρόσθεσε ότι δυσκολίες υπήρξαν σε οδικά δίκτυα του νομού Ηρακλείου αλλά και Λασιθίου ωστόσο με την συνδρομή των μηχανημάτων και την ρίψη αλατιού , τα προβλήματα αποκαθίστανται με σύμμαχο την εμφάνιση και του ήλιου αλλά και των νότιων ανέμων. Καλύτερη η εικόνα σε Χανιά και Λασίθι.

Ακόμη όμως και αν οι συνθήκες οι καιρικές είναι σαφώς βελτιωμένες, ο κρατικός μηχανισμός εξακολουθεί να είναι σε ετοιμότητα έτοιμος να παρέμβει όπου χρειαστεί .

Ο κ.Τζανοκωστάκης απευθύνει ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους που ήταν στο πόδι για αρκετές ώρες, με κάποιους μάλιστα όπως ανέφερε στο neakriti,gr  να παραμένουν στα εκχιονιστικά μηχανήματα για 18-20 ώρες.

Παρατείνεται η διακοπή της κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Ανακοινώνεται ότι με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 11.01.2019 και ώρα 12:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται - διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων - Κισσάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News