Κρήτη

Κλειστά σχολεία για 2η ημέρα στην Κρήτη – Ποια είναι αυτά

Χωρίς μαθήματα για μία ακόμη μέρα οι μαθητές

Και σήμερα οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν για δεύτερο 24ώρο στην Κρήτη επιβάλλουν να παραμείνουν σχολεία κλειστά.

 Αναλυτικότερα

Λασίθι

Όπως είναι φυσικό, κλειστά, είναι τα σχολεία - όλων των βαθμίδων - του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ενώ στο Δήμο Σητείας θα παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία λόγω του παγετού και της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πατεράκη, σήμερα δε θα ανοίξουν το Δημοτικό σχολείο στους Αρμένους, το Γυμνάσιο Χανδρά και το Νηπιαγωγείο Ζίρου.

Ηράκλειο

Σύμφωνα με τον Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης σήμερα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, εξαιτίας λειτουργικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη θέρμανση.

Κλειστά είναι τα Σχολεία του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Αναφορικά με το Δήμο Βιάννου, με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη τα σχολεία, που δεν θα λειτουργήσουν, είναι:

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

 -Γυμνάσιο - Λύκειο Βιάννου

 -Δημοτικό Σχολείο Αμιρών.

 -Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.

 -Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία της Άρβης, της Ψαρής Φοράδας και το νηπιαγωγείο Καστρίου.».

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί  θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα 9 Ιανουαρίου 2019. Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για την μεταφορά μαθητών από τους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Μαθιά, Αμαριανό, Κασταμονίτσα, Ασκοί, Λύττος, Στείρωνα, Πανόραμα, Αμουργέλλες. 

Η πολιτική προστασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και εφιστά την προσοχή σε δημότες και επισκέπτες διότι υπάρχει κίνδυνος λόγω έντονου παγετού κατά τη διάρκεια της νύχτας

Για το Δήμο Γόρτυνας, ο Δήμαρχος αναφέρει στο neakriti.gr πως η απόφαση που έχει παρθεί είναι τα σχολεία να ανοίξουν μία ώρα αργότερα, δηλαδή 9:15. Ωστόσο, οι πολίτες καλό θα είναι να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Δήμους τους σε περίπτωση που αλλάξει κάτι.

Ρέθυμνο

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Αμαρίου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Ενώ, δε θα λειτουργήσουν ούτε τα σχολεία που βρίσκονται στο χωριό των Ανωγείων, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Ανωγείων, κ. Εμμανουήλ Καλλέργη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ρεθύμνου.

Όσον αφορά στο Δήμο Μυλοποτάμου, όπως αναφέρει στο neakriti.gr ο Δήμαρχος κ. Κόκκινος, «τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά μόνο στα ορεινά χωριά του Δήμου όπως είναι ο Άγιος Μάμας και τα Ζωνιανά. Για τα υπόλοιπα χωριά, η απόφαση θα παρθεί το πρωί και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό.».

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Χανιά

Στον Δήμο Κισσάμου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Έλος

Δήμος Σφακίων

Κλειστά είναι : Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο Σφακίων, Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Ασκύφου, Δημοτικό Βουβά -Νηπιαγωγείο Πατσιανού, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ίμβρου

Δήμος Καντάνου - Σελίνου

Το δημοτικό και νηπιαγωγείο Ροδοβανίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια