Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Κρήτη

Κρήτη
Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποια σημεία χρειάζεται προσοχή το επαρχιακό δίκτυο

Η χιονόπτωση που επικρατεί στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό ενώ σε κάποιες περιοχές ισχύουν και συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων εκδόθηκε απόφαση προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, με σκοπό την ασφαλέστερη κίνηση και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα σε όλη την Κρήτη

Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Σπηλίου – Γερακαρίου (υπ’ αριθμ. 19 επαρχιακή οδός) από την Τοπική Κοινότητα Σπηλίου έως και την Τοπική Κοινότητα Γερακαρίου.

Ανώγεια - Οροπέδιο Λασιθίου

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους που οδηγούν τόσο στα Ανώγεια όσο και στο Οροπέδιο Λασιθίου. Παράλληλα συνίσταται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς και χαμηλές ταχύτητες στην κίνηση των οχημάτων.

Κλειστή η εθνική οδός Χανίων-Κισσάμου

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πιθανή έκτακτη κατάσταση από την έλευση του νέου σφοδρότερου κύματος ψύχους.

Σε συνάντηση που είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Ελένη Δοξάκη και στελέχη της υπηρεσίας, επανακαθορίστηκε ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων. Ιδιώτες εργολάβοι και χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων ενημερώθηκαν προκειμένου να είναι έτοιμοι να παρέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί για τη διάνοιξη του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Λόγω συνέχισης της κακοκαιρίας, αλλά και εξαιτίας της διαπίστωσης μηχανικών ότι στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης στον Σταλό υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για κατάπτωση μεγαλύτερου τμήματος της πλαγιάς, παραμένει κλειστή η εθνική οδός Χανίων-Κισσάμου από τον κόμβο του Γαλατά μέχρι τον κόμβο του Πλατανιά. Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, η απαγόρευση παρατείνεται μέχρι και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Η άρση του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Την ίδια στιγμή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες και η πρόβλεψη για χιονόπτωση και μέσα στην πόλη των Χανίων οδήγησαν τον Δήμο στη λήψη μέτρων προστασίας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το ωράριο του νυχτερινού καταφυγίου αστέγων διευρύνθηκε και από χθες παραμένει ανοιχτό από τις 5 το απόγευμα. Ανοιχτό και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας για τη φιλοξενία συνανθρώπων μας ήταν επίσης το ΚΑΠΗ παλιάς πόλης στην οδό Δασκαλογιάννη στη Σπλάντζια, ενώ στη διάθεση του κόσμου τέθηκε και το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.

Συνεχής ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα

Σημειώνεται ότι, σε κεντρικό σημείο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας «www.hellenicpolice.gr», έχει αναρτηθεί πίνακας με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την Επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News