Κρήτη

Χιόνια στη Μαλάξα - Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Χανίων - Κισσάμου

Έριξε χιόνι και μέσα στην πόλη

Χιόνισε αλλά δεν το έστρωσε στα Χανιά.  Η θερμοκρασία είναι στους 3-4 βαθμούς Κελσίου στην πόλη των Χανίων ενώ tα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Εκχιονιστικά μηχανήματά δουλεύουν στον επαρχιακό δρόμο Χανίων Σφακίων , στο τμήμα από Κράπι προς Ασκύφου, καθώς επίσης και στον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Ομαλού στο τμήμα από Λάκκους μέχρι Κεφάλι.

Ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα και απο την Μαλάξα όπου σε υψόμετρο 400 μέτρων έχει πέσει πυκνη χιονόπτωση.

 Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πιθανή έκτακτη κατάσταση από την έλευση του νέου σφοδρότερου κύματος ψύχους. Σε συνάντηση που είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Ελένη Δοξάκη και στελέχη της υπηρεσίας, επανακαθορίστηκε ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων. Ιδιώτες εργολάβοι και χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων ενημερώθηκαν προκειμένου να είναι έτοιμοι να παρέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί για τη διάνοιξη του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Λόγω συνέχισης της κακοκαιρίας, αλλά και εξαιτίας της διαπίστωσης μηχανικών ότι στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης στον Σταλό υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για κατάπτωση μεγαλύτερου τμήματος της πλαγιάς, παραμένει κλειστή η εθνική οδός Χανίων-Κισσάμου από τον κόμβο του Γαλατά μέχρι τον κόμβο του Πλατανιά.

Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, η απαγόρευση παρατείνεται μέχρι και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Η άρση του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Την ίδια στιγμή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες και η πρόβλεψη για χιονόπτωση και μέσα στην πόλη των Χανίων οδήγησαν τον Δήμο στη λήψη μέτρων προστασίας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το ωράριο του νυχτερινού καταφυγίου αστέγων διευρύνθηκε και από χθες παραμένει ανοιχτό από τις 5 το απόγευμα. Ανοιχτό και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας για τη φιλοξενία συνανθρώπων μας ήταν επίσης το ΚΑΠΗ παλιάς πόλης στην οδό Δασκαλογιάννη στη Σπλάντζια, ενώ στη διάθεση του κόσμου τέθηκε και το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια