Το έστρωσε στο Οροπέδιο Λασιθίου με 30 πόντους χιόνι - Ολονύκτια κινητοποίηση

Κρήτη
Το έστρωσε στο Οροπέδιο Λασιθίου με 30 πόντους χιόνι - Ολονύκτια κινητοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη νύχτα για το Οροπέδιο Λασιθίου - Επί ποδός ο Δήμος

Το έχει στρώσει για τα καλά στο Οροπέδιο Λασιθίου. Καθόλη την διάρκεια της νύχτας εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούσαν να μην κλείσουν οι δρόμοι ενώ μέχρι στιγμής το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τους 30 πόντους.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε στο neakritit.gr ότι η χιονόπτωση είναι πυκνή και αναμένει συνδρομή εκχιονιστικών μηχανημάτων από Χερσόνησο και Νεάπολη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Ανωγείων, του ορεινού δήμου Μυλοποτάμου και του δήμου Αμαρίου, εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Κλειστό και το Γυμνάσιο - Λύκειο στο Ατσιπόπουλο, όπως και το νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου, Ανωγείων, Αργυρούπολης, Βιράν Επισκοπής, Γωνιάς και Κυριάννας. Κλειστό και το 1ο Γυμνάσιο μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου. Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, συλλέγει στοιχεία για την πλήρη εικόνα των κλειστών σχολείων στην περιφερειακή ενότητα.

Η μετακίνηση πλέον από και προς το Οροπέδιο γίνεται μόνο με αγροτικά αυτοκίνητα 4x4  ή με αντιολισθητικές αλυσιδες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιχειρείται χωρίς λόγο η πρόσβαση στο χιονισμένη περιοχή του Λασιθίου.

Ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι ενώ η προσπάθεια του Δήμου με την επίβλεψη συνεχώς μηχανημάτων δίνουν αγώνα για να μην αποκλειστεί το Οροπέδιο.

Και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό τα σχολεία σήμερα στο Οροπέδιο θα είναι κλειστά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News