Ο χιονιάς έκλεισε σχολεία στην Κρήτη - Ποια δεν άνοιξαν σήμερα

Κρήτη
Ο χιονιάς έκλεισε σχολεία στην Κρήτη - Ποια δεν άνοιξαν σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή χιονόπτωση φέρνει κλείσιμο σχολικών μονάδων

Κλειστά σχολεία φέρνει ο «Τηλέμαχος» στην Κρήτη. Εξαιτίας των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών και της έντονης χαλαζόπτωσης όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Τρίτης, δεν θα ανοίξουν τελικά σήμερα τα σχολεία του Δήμου Βιάννου.

Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία :Γυμνάσιο και Λύκειο, Δημοτικό και νηπιαγωγείο Βιάννου, Δημοτικό Αμιρών, και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βιάννου.

Επίσης κλειστά τα σχολεία των Δήμων  Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος, Μαλεβιζίου καθώς όπως ανακοινώθηκε  όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις των μαθητών.

Ενώ στο Δήμο Γόρτυνας κλειστά θα παραμείνουν τελικά όλα τα σχολεία.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Ηρακλείου Γιώργου Βλαχάκη δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισας

Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Δαφνών

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Βασιλειών

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σκαλανίου

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σταυρακίων

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Κάτω Ασιτών

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο Βενεράτου.

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο Αγίου Μύρωνα

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο Προφήτη Ηλία

Επίσης ως γνωστόν από χθες έχει ληφθεί απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα τα σχολεία σε Οροπέδιο Λασιθίου, Ανώγεια και Ορεινό Μυλοπόταμο, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Τη διακοπή  των μαθημάτων στις 08  Ιανουαρίου 2019, ημέρα Tρίτη, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά στη Δημοτική Κοινότητα Μοχού το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού. Στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής. Στη Δημοτική Κοινότητα Ελαίας  το  Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας και στην Τοπική Κοινότητας Σγουροκεφαλίου το Νηπιαγωγείο Σγουροκεφαλίου.

Οπως ανακοινώθηκε τα παρακάτω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Π.Ε. Χανίων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δημοτικό σχολείο Κατωχωρίου Κεραμειών

Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο Σκινέ

Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο Φουρνέ

Γυμνάσιο/Λύκειο Χώρας Σφακίων

Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο Ασκύφου

Δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων

Δημοτικό σχολείο Βουβά

Νηπιαγωγείο Πατσιανού

Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο Ροδοβανίου

Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο Καντάνου

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καντάνου

Γυμνάσιο Καντάνου

ΕΠΑΛ Καντάνου

Επίσης το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Έλους Δήμου Κισσάμου θα είναι κλειστό λόγω χιονιά σύμφωνα πάντα με απόφαση του Δημάρχου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Ανωγείων, του ορεινού δήμου Μυλοποτάμου και του δήμου Αμαρίου, εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

 Κλειστό και το Γυμνάσιο - Λύκειο στο Ατσιπόπουλο, όπως και το νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου, Ανωγείων, Αργυρούπολης, Βιράν Επισκοπής, Γωνιάς και Κυριάννας.

 Κλειστό και το 1ο Γυμνάσιο μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου.

 Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, συλλέγει στοιχεία για την πλήρη εικόνα των κλειστών σχολείων στην περιφερειακή ενότητα.

Προσπάθειες να μην κλείσουν οι δρόμοι

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται οι μηχανισμοί όλων των Δήμων  με στόχο να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι στις ορεινές περιοχές κυρίως και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα στο Μαλιεβίζι , με ένα μηχάνημα γκρέιντερ, φορτωτή και τσαπάκι το προσωπικό του Δήμου Μαλεβιζίου επιχειρούσε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Γωνιών, του Καμαριώτη, του Αηδονοχωρίου και του Αστυρακίου, όπου η χιονόπτωση δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ την όλη επιχείρηση συντονίζουν επί τόπου οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος και Θανάσης Κύρκος.

Η πυροσβεστική πάντως εφιστά την προσοχή όλων  όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο καθώς ο δρόμος εξαιτίας της ολισθηρότητας κρύβει μεγάλες παγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News