Παιδιά και διαδίκτυο: Θησαυρός ή εφιάλτης;

Κρήτη
Παιδιά και διαδίκτυο: Θησαυρός ή εφιάλτης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα υπέρ και τα κατά για τον θαυμαστό κόσμο της πληροφορικής

Χρειάστηκαν μόνο λίγα χρόνια προκειμένου το διαδίκτυο να μπει σχεδόν σαρωτικά στις ζωές των Ελλήνων αλλάζοντας τα πάντα, στην καθημερινότητα, την επικοινωνία, την εργασία και την ενημέρωση τους.

Το 1995 για παράδειγμα η καταγεγραμμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο υπολογίζεται πως ήταν σε ένα ποσοστό περίπου 1%. Χρόνο με το χρόνο όλα άλλαξαν και τα τελευταία πλέον χρόνια σημειώθηκε μία πραγματική ψηφιακή έκρηξη με το θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ να ανοίγει για όλους και παντού.

Με το πάτημα ενός κουμπιού και μόνο, ένας καταιγισμός από πληροφορίες είναι πλέον στην διάθεση τους, μία άλλου τύπου κοινωνική δικτύωση τους προσφέρεται απλόχερα και η ψυχαγωγία περνά σε άλλη διάσταση. Τα πλεονεκτήματα αδιαμφισβήτητα πολλά.

Ένας πραγματικός θησαυρός που όμως χάνει τη λάμψη και τη σημασία του, λόγω άγνοιας του κινδύνου που προκαλεί η κατάχρηση. Από τη μια οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να μετατραπούν σε κουτί της Πανδώρας κι από την άλλη παραμένουν πάντα μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και ερεθισμάτων.

Τα ανησυχητικά σημάδια, οι κόκκινες γραμμές και οι προϋποθέσεις που μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο και να αναδείξουν τα οφέλη από τις νέες τεχνολογίες.

Απόψε στο επίκεντρο της εκπομπής DIRECT, τα παιδιά για τα οποία τα καμπανάκια ηχούν εκκωφαντικά.

- Ροδούλα Καφτάκη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής - Msc Πιστοποιημένη στην Ασφάλεια Διαδικτύου

- Μανόλης Συντσανάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Καθηγητών πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στο DIRECT στις 21:45 με την Στέλλα Τερζάκη στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News