Χιόνια ακόμα και μέσα στις πόλεις - Νέα ψυχρή εισβολή στην Κρήτη

Κρήτη
Χιόνια ακόμα και μέσα στις πόλεις - Νέα ψυχρή εισβολή στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και στα πεδινά θα φτάσει το χιόνι

Λευκό σκηνικό όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης αλλά πολύ πιθανόν και μέσα στις πόλεις φέρνει το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα αρχίσει να επηρεάζει το νησί από αύριο.

Τα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν θα έχουν σύντομη διάρκεια αλλά θα είναι έντονα.

«Το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά, μοιάζει με τα χαρακτηριστικά του 2017, και θα επηρεάσει το νησί μας από τη Δευτέρα το βράδυ μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης», αναφέρει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας.

Ήδη έχουν εκδηλωθεί χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο κάτω των οκτακοσίων μέτρων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε συνδυασμό με τη νέα ψυχρότερη εισβολή αναμένεται να προκαλέσουν χιονοπτώσεις σε όλο το βόρειο τμήμα της Κρήτης. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι και οι υπηρεσίες της περιφέρειας για την αντιμετώπισης των έντονων φαινομένων.

«Το χιόνι αυτή τη φορά θα σημειωθεί σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και μιλάμε για χιονόστρωση, ενδεχομένως και εντός των πόλεων κυρίως βέβαια στα βόρεια του νησιού, γιατί οι νότιες περιοχές θα έχουν πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες», τονίζει ο κ. Λέκκας.

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων που προβλέπεται να εκδηλωθούν σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα είναι ότι η  Κρήτη θα καταστεί μια από τις πρώτες περιφέρειες της Ευρώπης σε ύψη βροχόπτωσης αλλά και χιονοπτώσεων.

«Εκείνο το οποίο θα βιώσουμε το επόμενο διήμερο με την έλευση της νέας κακοκαιρίας θα ανεβάσει πραγματικά την Κρήτη μας στο υψηλότερο σκαλοπάτι όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης όσον αφορά τα νερά που θα πέσουν καθώς επίσης και τα χιόνια» καταλήγει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί από την Τετάρτη οπότε και ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την Κρήτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News