Κρήτη: Το έστρωσε στα 800 μέτρα- Ο καιρός τα Θεοφάνεια - Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα

Κρήτη
Κρήτη: Το έστρωσε στα 800 μέτρα- Ο καιρός τα Θεοφάνεια - Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη τις επόμενες ώρες

Η ψυχρή εισβολή που επηρεάζει το νησί μας έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της σήμερα Σάββατο στην Κρήτη, αρχής γενομένης από την Δυτική όπου σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα το έχει ήδη στρώσει σε περιοχές με υψόμετρο τα 800 μέτρα, αλλά και λίγο χαμηλότερα.   

Τα προγνωστικά του κ. Λέκκα επιβεβαιώνονται αφού το κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει τα Χανιά θα μεταφερθεί από το απόγευμα και μετά στην Ανατολική Κρήτη, με το πέρασμα ωστόσο της ψυχρής αυτή εισβολής να είναι αρκετά σύντομο, μιας και αύριο , ανήμερα των Θεοφανίων οι καιρικές συνθήκες θα έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Εκεί ωστόσο που εστίασε ο μετεωρολόγος είναι στη νέα επιδείνωση του καιρού που θα υπάρξει από το βράδυ της Δευτέρας και για περίπου 24ώρες.

«Από τη Δευτέρα ξεκινάει και πάλι μία νέα επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη, με νέα γρήγορη εισβολή πολύ ψυχρής αέριας μάζας η οποία θα προκαλέσει βροχές, χιόνια στα ορεινά ακόμη και σε αρκετά χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και μετά), με αισθητή και πάλι πτώση της θερμοκρασίας και ένα βόρειο ψυχρό άνεμο που εμφανίζει, ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις. Το νέο αυτό κύμα της κακοκαιρίας όπως προαναφέραμε θα είναι σύντομο αφού θα υποχωρήσει το απόγευμα της Τρίτης αλλά με ένα αρκετά δυναμικό χαρακτήρα».

Ο καιρός σήμερα

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις απογευματινές  ώρες του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής  όπου εμφανίζεται, στα έως τώρα προγνωστικά δεδομένα, και η σημαντικότερη ένταση της χιονόπτωσης.

Οι άνεμοι το πρωί του Σαββάτου από τις μεσημβρινές ώρες έχουν στραφεί  από Βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει τα 4 - 5 Μποφώρ, τοπικά στα νότια έως και τα 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα

Ακολουθούν σημερινές φωτογραφίες από τον χιονισμένο Ομαλό:

Γεγονός άλλωστε που δεν φαίνεται να επηρεάζει και την διεξαγωγή των δρομολογίων των πλοίων σύμφωνα και με ενημέρωση από τα κατά τόπους λιμεναρχεία/ .

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Την Κυριακή, ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, μόνο τις πρωινές ώρες αναμένονται λίγα φαινόμενα χιονοπτώσεων στα ορεινά αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε ολόκληρη την Κρήτη δίνοντας την ευκαιρία του λαμπρού εορτασμού με καλές γενικά καιρικές συνθήκες.

Στα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού αναμένονται και πάλι να κάνουν την εμφάνιση τους αυξημένες νεφώσεις και βροχές μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους στα 3 - 4 μποφώρ, στα ανατολικά τμήματα έως και τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις χαμηλότερες τιμές τις πρωινές ώρες που θα είναι κάτω από τους 0°C στα ορεινά, χαμηλές θα είναι και στα πεδινά κοντά τους 4 - 6°C.

Η μέγιστη αναμένεται να φθάσει στους 11 °C και λίγο υψηλότερη στα νότια τμήματα του νησιού. Παρά το τσουχτερό κρύο της ατμόσφαιρας, υψηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στη θάλασσα αφού αυτή την περίοδο διατηρεί τις θερμοκρασίες στου 17 έως και 18°C.

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 05/01/2019, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες στα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι 7 χαμηλότερες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον Πίνακα, ο οποίος ακολουθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News