Aναζητούν τους οδηγούς που παρέσυραν τους δύο ανθρώπους στην Κρήτη

Κρήτη
Aναζητούν τους οδηγούς που παρέσυραν τους δύο ανθρώπους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θανατηφόρα παράσυρση και βαριά τραυματίας μετά από τροχαία

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες της αστυνομίας να εντοπιστούν οι δύο οδηγοί οι οποίοι παρέσυραν δύο ανθρώπους στην Κρήτη και εξαφανίστηκαν. Η δύο υποθέσεις έχουν συγκλονίσει καθώς θρηνούμε μια ανθρώπινη ζωή και έναν βαριά τραυματία που εγκαταλείφθηκαν αβοήθητοι στην άσφαλτο. 

Στο θανατηφόρα παράσυρση των Χανίων θύμα ήταν ένας 95χρονος στα Χανιά, ενώ στην παράσρυση που σημειώθηκε στη λεωφόρο Κνωσού «παλεύει» για τη ζωή του ένας 53χρονος.

Θανατηφόρα παράσυρση

Ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί. Ο 95χρονος συνήθιζε καθημερινά να πηγαίνει σε καφενείο του Καλυκά. Αυτή τη φορά, δεν κατάφερε να διασχίσει τον δρόμο με ασφάλεια. Βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη πεσμένος στην άσφαλτο και εγκαταλελειμμένος. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να καταβάλουν προσπάθειες για να επαναφέρουν τον ηλικιωμένο που είχε χάσει τις αισθήσεις τους. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων, όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί επιχείρησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ήταν όμως ήδη αργά...

Τη θλίψη τους για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή του άτυχου ηλικιωμένου, αλλά και την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ο οδηγός που τον χτύπησε τον εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε, εξέφρασαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής. Τόνισαν παράλληλα την ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου οι πεζοί να διασχίζουν με ασφάλεια τη λεωφόρο Σούδας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία από τις κύριες οδούς σύνδεσης της πόλης με την εθνική οδό και το λιμάνι της Σούδας. Είναι δρόμος με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, στον οποίο έχουν καταγραφεί εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεύτερος νεκρός

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο που αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο της Κρήτης με την έλευση του 2019.

Την Τετάρτη ένας ακόμη άντρας, που είχε τραυματιστεί έπειτα από τροχαίο στην περιοχή του Ηρακλείου, εξέπνευσε, ενώ ο ίδιος νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Αναζητούν το ασημί Golf

Την ίδια ώρα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των Αρχών να εντοπίσουν τον οδηγό που χτύπησε και εγκατέλειψε 53χρονο δικυκλιστή στη λεωφόρο Κνωσού στις 27 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ασημί Volkswagen Golf, μοντέλο του 1998-2004, το οποίο εθεάθη στο σημείο και μετά το τροχαίο “εξαφανίστηκε”. Ο οδηγός καλείται να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη στο μοιραίο σημείο όπου συγκρούστηκε με τη μηχανή του 53χρονου. Σημειώνεται πως ο 53χρονος ακρωτηριάστηκε το δεξί του πόδι, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο δεύτερο πόδι και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

(φωτογραφία αρχείου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News