Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη;

Κρήτη
Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού φέρνει η «Σοφία»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο.

Κυρία χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, με ονομασία «Σοφία», είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Από ότι φαίνεται, βέβαια, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα τα επόμενα δύο 24ωρα, δεν πρόκειται να επηρεάσουν άμεσα την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, αύριο Παρασκευή οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν - μετά το μεσημέρι - στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στέρεα Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου.

Το Σάββατο οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κεντρική καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία - από το μεσημέρι - θα εξασθενήσουν.

Ο παγετός, ο οποίος θα σημειωθεί και τις δύο ημέρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ στα Βόρεια - κατά τόπους - θα είναι ολικός.

Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αύριο Παρασκευή, θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News