Οροπέδιο: Έκλεισαν αγροτικοί δρόμοι και υπερχείλισε ποτάμι δίπλα από Μοναστήρι

Κρήτη
Οροπέδιο: Έκλεισαν αγροτικοί δρόμοι και υπερχείλισε ποτάμι δίπλα από Μοναστήρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κρήτη τις επόμενες ώρες

Η ισχυρή βροχόπτωση που πέφτει τα τελευταία 24ώρα κατά τόπους στην Κρήτη έχει ποτίσει για τα καλά τις καλλιέργειες, δίνοντας μία γερή ανάσα στους αγρότες που όλο αυτό το διάστημα περίμεναν πώς και πώς να «ξεδιψάσουν» τα χωράφια τους.

Ωστόσο έχουν δημιουργηθεί ήδη και τα πρώτα προβλήματα, όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς αγροτικοί δρόμοι έχουν κλείσει λόγω πλημμυρών ενώ η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί.

Πιο συγκεκριμένα στο Οροπέδιο, ποτάμια γέμισαν νερά αλλά και δρόμοι αγροτικοί μετατράπηκαν σε χειμάρρους, καθιστώντας απροσπέλαστη και σίγουρα επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων από τα συγκεκριμένα σημεία.

Ήδη έχει ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή του Οροπεδίου Λασιθίου με τον Δήμαρχο κ. Στεφανάκη να επισκέπτεται το σημείο για να εκτιμήσει την κατάσταση και όπως ανέφερε, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου με αποτέλεσμα να κλείσουν και εκεί οι αγροτικοί δρόμοι. Ωστόσο ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι.

«Όντως έχουν κλείσει κάποιοι αγροτικοί δρόμοι στο Οροπέδιο. Έχει βρέξει αρκετά και ο ποταμός που περνάει μέσα δίπλα από το Μοναστήρι της Κρουσταλένιας έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα οι αγροτικοί δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και να καθίσταται επικίνδυνη έως και αδύνατη η κυκλοφορία. Ήδη έχει ενημερωθεί η τεχνική υπηρεσία και μηχανήματα βρίσκονται στην περιοχή,» ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Στεφανάκης.

Παρά ωστόσο την δυνατή βροχόπτωση, δεν έχουν προκληθεί άλλα προβλήματα στο Οροπέδιο ενώ να επισημανθεί ότι το κρύο είναι τσουχτερό και όσοι σκέφτονται να το επισκεφθούν, καλό είναι να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Πάντως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει το νησί διατηρώντας το βροχερό και νεφελώδες σκηνικό, ενισχύοντας τους ανέμους και προκαλώντας χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι που θα πνέουν έως θυελλώδεις αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν αλλά θα διατηρηθούν ενισχυμένοι και αύριο. Έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις σε περιοχές της ενδοχώρας και στα νότια τμήματα ενώ πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία σε ολόκληρο το νησί.

Η θερμοκρασία υποχωρεί 2 -3 βαθμούς σε σχέση με την Πέμπτη και το Σάββατο αναμένεται ότι θα κατέλθει η ψυχρή αέρια μάζα και θα επηρεάσει και την Κρήτη. Θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, παρόλα αυτά νεφώσεις με βροχές.

Οι φωτογραφίες και το σχετικό video που ακολουθεί έστειλε στο neakriti.gr ο κ. Σιγανός απο το Οροπέδιο.

https://www.youtube.com/watch?v=vZHIOqJWPpo?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News