Παλαιόκαστρο: Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους με δρόμους ποτάμια, Ι.Χ παρασυρμένα και πλημμυρισμένα κτήρια

Κρήτη
Παλαιόκαστρο: Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους με δρόμους ποτάμια, Ι.Χ παρασυρμένα και πλημμυρισμένα κτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που μιλούν από μόνες τους για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή

Εικόνες καταστροφής στο Παλιόκαστρο , του νομού Ηρακλείου, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπεσε κυρίως ξημερώματα και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Πλημμυρισμένα υπόγεια, αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά , πτώσεις δέντρων και εγκλωβισμένοι άνθρωποι στα σπίτια τους, είναι ότι άφησε πίσω της καταρρακτώδης βροχή.

Χαρακτηριστική η περίπτωση όταν ορμητικά νερά κατέβασαν δέντρα και φερτά υλικά στην κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να σπάσουν την γκαραζόπορτα ενός σπιτιού και να πλημμυρίσει το υπόγειο του με την στάθμη του νερού να φθάνει τα 2,5 μέτρα.

Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα, κάτοικοι ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια του αδυνατώντας να βγουν από αυτά αφού ορμητικά νερά σε μορφή χειμάρρου, περνούσαν έξω από τα σπίτια τους, κάνοντας απροσπέλαστες τις μετακινήσεις τους

Αυτοκίνητα σταθμευμένα βρέθηκαν αρκετά μέτρα παρακάτω από το σημείο που ήταν σταθμευμένα ,επίσης κάδοι είχαν μετακινηθεί ενώ από την γέφυρα της εθνικής οδού έπεφταν με τόσο ορμή τα νερά που σχηματίζονταν «καταρράκτες» και τους κατοίκους να χαριτολογούν λέγοντας μάλιστα ότι με το νερό που έχει πλημμυρίσει τους δρόμους θα μπορούσαν ακόμη να κάνουν και μπάνιο.

Συνεργεία του Δήμου Μαλεβιζίου από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο για την αποκατάσταση των ζημιών με τα προβλήματα πάντως να είναι αρκετά σοβαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News