Κακοκαιρία στην Κρήτη – Οδηγός παραλίγο να πνιγεί μέσα στο αυτοκίνητο του

Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη – Οδηγός παραλίγο να πνιγεί μέσα στο αυτοκίνητο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και στο Ηράκλειο καταγράφτηκαν πολλά προβλήματα

Καταρρακτώδεις βροχές και στην Κρήτη προκαλούν δεκάδες προβλήματα σε όλο το νησί.

Τα περισσότερα από αυτά καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε 35 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Σε εννέα περιπτώσεις επιχείρησε στο Δήμο Πλατανιά και σε τρεις στο Δήμο Χανίων.

"Είδε τον Χάρο με τα μάτια του"

Στο κόμβο Κολυμπαρίου χαρακτηριστικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα ορμητικά νερά παρέσυραν και ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού του.

Τα απειλητικά νερά είχαν μετατρέψει το δρόμο σε χείμαρρο θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την ζωή του οδηγού που περνούσε δραματικές στιγμές μέσα στο αυτοκίνητο του.

Το θετικό στην υπόθεση αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος είναι μέλος Δημοτικού Συμβουλίου στον Πλατανιά και η σκέψη του να ειδοποιήσει τον Δήμαρχο αποδείχτηκε σωτήρια καθώς ο τελευταίος ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 8 άντρες που παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες κατάφεραν την τελευταία στιγμή και έσωσαν τον εγκλωβισμένο άντρα από το παρασυρμένο όχημα του και έτσι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε γύρω στις 2:30 το πρωί.

Ωστόσο στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, στην περιοχή Πλατάνι, σημειώθηκαν κατολισθήσεις από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο. Στην πληγείσα περιοχή έφτασε από νωρίς το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης προκειμένου να μεριμνήσει για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Κακοκαιρία και στο Ηράκλειο- Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και κάδοι

Στο Ηράκλειο όπου μετακινήθηκε το κύμα κακοκαιρίας, η δυνατή βροχή παρέσυρε ένα αυτοκίνητο στο Παλιόκαστρο. Υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει ενώ στο σημείο έσπευσε και η ΕΜΑΚ για τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε άλλο, αφού παρασύρθηκε ενώ και κάδοι δεν γλύτωσαν από την ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να παρασυρθούν.

Κλήσεις για αντλήσεις νερού και στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο καταγράφονται πέντε κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια. Σε τρείς περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Τι είπαν στον 9,84 Βουλγαράκης και Δαμουλάκης

Οι Δήμοι Πλατανιά, Κισσάμου και Χανίων υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η αντιπεριφέρεια Χανίων προχώρησε και στην απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου, εξαιτίας της βροχής και τις καταπτώσεις βράχων και λάσπης, όπως είπε στον 98.4 ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Στο Ηράκλειο το κύμα κακοκαιρίας επικεντρώθηκε κυρίως στους Δήμους Μαλεβιζίου και Ηρακλείου, ενώ στο Παλιόκαστρο η δυνατή βροχή παρέσυρε ένα αυτοκίνητο και κάδους απορριμμάτων, όπως είπε στον 98.4 ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μανόλης Δαμουλάκης

https://www.youtube.com/watch?v=3XalisCzvD0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News