default-image

Δύσκολες ώρες στην εντατική για δύο θύματα τροχαίων

Κρήτη
Δύσκολες ώρες στην εντατική για δύο θύματα τροχαίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραυματίστηκαν με διαφορά λίγων 24ωρων οι δύο άντρες που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους δίνουν οι δύο άντρες που τραυματίστηκαν βαρύτατα σε δύο διαφορετικά τροχαία ατυχήματα και με διαφορά λίγων ημερών, την ώρα που οι δικοί τους άνθρωποι περνούν ώρες αγωνίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 53χρονο δικυκλιστή ο οποίος φέρεται να συγκρούστηκε με όχημα στη λεωφόρο Κνωσού και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, κ. Μοσχοβάκη, «η κατάστασή του είναι σοβαρή. Εντός της ημέρας μάλιστα, πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί κάτω άκρο του.».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, πέρα από τα άλλα τραύματα, ο 53χρονος φέρει και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μέχρι αυτή την ώρα, νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου.

Πάντως, όσο ο δικυκλιστής μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή, οι αστυνομικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ένα ασημί Volkwagen Golf, μοντέλο του 1998-2004 το οποίο εθεάθη στο σημείο και μετά το τροχαίο «εξαφανίστηκε».

Παλεύει για τη ζωή του ο 60χρονος

Σε εξίσου κρίσιμη κατάσταση είναι και ο 60χρονος τραυματίας που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Ιεράπετρα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη, ο τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Βρίσκεται σε καταστολή και είναι διασωληνωμένος, με την οικογένειά του να περνά ώρες αγωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να ξεπεράσει προβλήματα υγείας γίνονται και για τη δεύτερη τραυματία του εν λόγω τροχαίου.

Για την 31χρονη στήθηκε την επομένη των Χριστουγέννων αεροδιακομιδή και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη «η γυναίκα αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, από εκεί στον Άγιο Νικόλαο ωστόσο χρειάστηκε εν συνεχεία να νοσηλευτεί στο ΠΑΓΝΗ. Η κατάσταση της υγείας της όμως ήταν τέτοια που το μεσημέρι στήθηκε αεροδιακομιδή και πλέον νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η 31χρονη είναι καρδιοχειρουργικά και αγγειοχειρουργικά. Γι’ αυτό το λόγο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News