«Να θυμηθείς πως είσαι και πως ποδίδεις»: Κρητικοί ηλικιωμένοι «μοιράζονται» συγκινητικές αναμνήσεις

Κρήτη
«Να θυμηθείς πως είσαι και πως ποδίδεις»: Κρητικοί ηλικιωμένοι «μοιράζονται» συγκινητικές αναμνήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από την εκπομπή «Ανδριανή»

Αναμνήσεις και ιστορίες μιας ολόκληρης ζωής «μοιράστηκαν» απλόχερα, χτες το βράδυ, στην εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV.

Ημέρες γιορτών και η βούλα Νεονάκη επισκέφτηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και μίλησε με τον κ. Δημήτρης Κονταξάκη και την κ. Δημοκρατία Χριστοδουλάκη, δύο ηλικιωμένους που μας θυμίζουν, με τις ιστορίες τους, τις ομορφιές της ζωής.

Ο παπλωματοποιός που έχει γράψει 15.000 μαντινάδες

Οι γιορτές που δε θα ξεχάσει ποτέ ο κ. Χριστοδουλάκης ήταν εκείνες όταν απέκτησε την υιοθετημένη κόρη του… Μάλιστα, με συγκίνηση περιγράφει την πρώτη στιγμή που την αντίκρυσε, όταν την άφησαν έξω από πόρτα του σπιτιού του.

Ενώ, αυτό που αναφέρει ότι του δίνει, σήμερα, την περισσότερη ευτυχία, είναι η μοναχοκόρη του και τα εγγόνια του. Με τον ίδιο να υπερτονίζει και την αγάπη που έχει στη μητέρα του.

Ο ίδιος γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο και, επειδή δεν μπορούσε να συνεχίσει το Γυμνάσιο, έμαθε την τέχνη της παπλωματοποιίας.

Όμως, αγάπησε ακόμη μία τέχνη, αυτή της μαντινάδας. Μάλιστα, ο ίδιος έχει γράψει πάνω από 15.000 μαντινάδες.

Η γιαγιά των 19 εγγονών μιλάει για τις αγάπες της ζωής της

Η κ. Δημοκρατία Χριστοδουλάκη από τη Γέργερη, μιλάει για τον έρωτά της με τον άντρα της ζωής της, καθώς και για τις άλλες μεγάλες αγάπες της, το χορό και το τραγούδι.

Ενώ, η ίδια τραγουδάει το «Γιλεκάκι», ενθυμούμενη τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής της.

Μάλιστα, η κ. Χριστοδουλάκη μίλησε και για την… τεράστια οικογένειά της, αφού έχει 5 παιδιά, 8 εγγόνια, 9 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα!

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην ημέρα που την επισκέφτηκε ένα από τα δισέγγονά της…

Γνωρίστε τους δύο υπέροχους ηλικιωμένους στο βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News