«Χειμωνιάτικο» το ποδαρικό του καιρού το 2019

Κρήτη
«Χειμωνιάτικο» το ποδαρικό του καιρού το 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγωμένη θα είναι η Πρωτοχρονιά στην Κρήτη

Αντιγραφή των Χριστουγέννων θα είναι ο καιρός της Πρωτοχρονιάς όπως είπε, στο Ράδιο 98.4 και την δημοσιογράφο Αγγελική Δουλγεράκη, ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας και σε μία περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ το νερό.

Για εκείνους που θέλουν να μετακινηθούν τις επόμενες ημέρες ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι άστατος ενώ από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκινά η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με χειμωνιάτικο κλίμα, χωρίς ωστόσο ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ωστόσο ο κ. Λέκκας λέγοντας πως «όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, να επισκεφθούν τους δικούς τους ανθρώπους, δε θα πρέπει να ανησυχούν αφού η συμπεριφορά του καιρού θα είναι πιο ήπια σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα «χτυπήσουν» την Κρήτη αλλά όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας «όταν σέβεσαι τον καιρό και λαμβάνεις τα μέτρα σου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Στις νότιες περιοχές της Κρήτης θα είναι πολύ καλύτερο το σκηνικό του καιρού με λιγότερες νεφώσεις και περισσότερη ηλιοφάνεια. Οι θερμοκρασίες στο νότο θα κυμανθούν σε υψηλότερα επίπεδα από ότι στο βορρά του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News