Κρήτη

Μαγικές εικόνες από τα χιονισμένα τοπία της Κρήτης

Πανέμορφες εικόνες από τα Λευκά Όρη και τα Ανώγεια

Παραμυθένιες εικόνες στα ορεινά της Κρήτης και λευκό τοπίο στην Κρήτη λίγο πριν την Πρωτοχρονιά. Το τσουχτερό κρύο των τελευταίων ημέρων και το ψυχρό κύμα, άφησαν πίσω τος χιονισμένες τiς βουνοκορφές διαμορφώνοντας ένα ειδυλλιακό θέαμα. Μεταξύ των περιοχών όπου χιόνισε, τα Λευκά Όρη που απαθανατίστηκαν από τον Στέλιο Σούλιαρη.

Χιόνισε στα Λευκά Όρη

Οι πιο τυχεροί κανόνισαν εξορμήσεις στα χιονισμένα σημεία της Κρήτης με καλή παρέα και ζεστά ρούχα, ενώ πιο ενθουσιασμένα ήταν τα μικρά παιδιά. Για όλους όμως το χιονισμένο τοπίο διαμόρφωσε μια μαγική εικόνα.

Το κρύο ήταν αισθητό τις προηγούμενες μέρες και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές το θερμότερο «φλέρταρε» με το μηδέν. Kαι πριν την Πρωτοχρονιά όμως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού οπότε δεν αποκλείεται να διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδυλλιακές εικόνες στα Ανώγεια

Πανέμορφο το σκηνικό και στα Ανώγεια. Ενδεικτικό είναι το βίντεο που ανήρτησε ο Μανώλης Παραφθιανάκης. Λίγο μετά τα Χριστούγεννα ντύθηκαν στα «λευκά» και αποτέλεσαν την καλύτερη αφορμή για εξορμήσεις στην όμορφη κωμόπολη και παιχνίδια με το χιόνι.

 Χιόνια και ομίχλη λίγο έξω από τα Ανώγεια όπως διακρίνεται στη φωτογραφία που ανήρτησε ο Λευτέρης Σκανδαλάκης. 

Σχόλια