Πενήντα... εορταστικές συλλήψεις για τζόγο στην Κρήτη

Κρήτη
Πενήντα... εορταστικές συλλήψεις για τζόγο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λιγότερο από ένα μήνα, η αστυνομία κατάσχεσε 15.000 € - Σε επιφυλακή η Τροχαία

Σε περισσότερες από πενήντα συλλήψεις έχουν προχωρήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα οι κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Όπως κάθε χρόνο, διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι οι οποίοι συνεχίζονται και αυτές τις μέρες, για να ενταθούν τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα με τις συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί περίπου 15 χιλιάδες ευρώ προερχόμενα από τζόγο.

Σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν συλληφθεί 27 άτομα στο Ηράκλειο, εννέα στο Ρέθυμνο και επτά στα Χανιά, ενώ μόνο στο Λασίθι δεν έχουν εντοπιστεί φαινόμενα παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Στην τελευταία επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, σε κατάστημα ιδιοκτησίας 50χρονου Ηρακλειώτη, συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν τράπουλες, μάρκες και το χρηματικό ποσό των 2.185 ευρώ.

Λίγες ημέρες πριν, στις 21 Δεκεμβρίου, σε έλεγχο σε επιχείρηση μιας γυναίκας στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος που εργαζόταν ως υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε έξι άτομα να παίζουν ζάρια. Και οι έξι συνελήφθησαν μαζί με τον 43χρονο, ενώ κατασχέθηκαν 6.040 ευρώ και τέσσερα ζεύγη ζάρια.

Έλεγχοι έγιναν και στη Χερσόνησο, όπου στις 20 Δεκεμβρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με άνδρες της ΟΠΚΕ, συνέλαβαν έξι ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό την ώρα που έπαιζαν το απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι “Τexas Poker”. Σε χώρο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.005 ευρώ, 298 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και μια τράπουλα.

Τα μεσάνυχτα της προηγούμενης μέρας στο Ρέθυμνο, εννέα άτομα ηλικίας από 41 έως 53 ετών κατέληξαν από το καφενείο στην Αστυνομική Διεύθυνση. Ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που επέτρεψε τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση συνελήφθη και ένας 41χρονος που είχε ρόλο τσιλιαδόρου και ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να ειδοποιήσει για τον επικείμενο έλεγχο των αστυνομικών, οι οποίοι κατέσχεσαν 1.800 ευρώ.

Ίδια τύχη είχαν ακόμη πέντε Χανιώτες και μια Χανιώτισσα ιδιοκτήτρια επιχείρησης, που συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στις 18 Δεκεμβρίου. Στην εν λόγω επιχείρηση κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 6.000 ευρώ, καθώς και ένα ζευγάρι ζάρια. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Όπως τονίζει ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, ταξίαρχος Γιώργος Λιμπινάκης, «όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και από τις περιφερειακές υπηρεσίες, με σκοπό την πάταξη του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιχνιδιών».

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους της Κρήτης για τη διασφάλιση της ομαλής μετακίνησης του κόσμου καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών. Περιπολικά της υπηρεσίας Τροχαίας ΒΟΑΚ και των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων κινούνται προληπτικά στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Ειδικό σχέδιο δράσης αναπτύσσεται και μέσα στις πόλεις την περίοδο των γιορτών. Έμφαση δίνεται όπως κάθε χρόνο στην υπέρβαση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ. Συνεργεία αλκοτέστ υπάρχουν κάθε βράδυ και αναμένεται να ενισχυθούν την παραμονή του νέου έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News