Κρύο και λευκό τοπίο στην Κρήτη - Πότε αλλάζει ο καιρός

Κρήτη
Κρύο και λευκό τοπίο στην Κρήτη - Πότε αλλάζει ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον καιρό

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» περιοχές της Κρήτης όπως ο Ψηλορείτης και τσουχτερό παραμένει και σήμερα το κρύο σε όλο το νησί. Το θερμόμετρο «φλερτάρει» με το μηδέν στις ορεινές περιοχές και ο αέρας που πνέει είναι παγωμένος.

Ενδεικτικά σήμερα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη καταγράφηκαν σε:

Σαμαριά    0

Ανώγεια    2

Τζερμιάδο 3

Ασκύφου 4Ο C

Aντίστοιχα την Τετάρτη το ψυχρό μέτωπο προκάλεσε σε όλη τη χώρα χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις.

Ενδεικτικά το θερμόμετρο έδειξε στον:

Παρνασσός -13.2°C

το Καϊμακτσαλάν -12.6°C

το Σέλι -11.9°C

τη Βασιλίτσα -11.3°C

Βελτίωση από την Παρασκευή

Πάντως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Λέκκα:  το πρωί της Πέμπτης συνεχίζονται οι βροχές στα ανατολικά και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Οι Βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν πολύ γρήγορα στα δυτικά με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3-4 Μποφώρ, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνουν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στα 5 -6 Μποφώρ και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν

Πολύ καλός καιρός αναμένεται για την Παρασκευή με περισσότερη ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά τμήματα της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3-4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία το πρωί της Παρασκευής θα είναι και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τους 10°C για τα πεδινά και λίγο πάνω από τους 0°C για τα ορεινά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News