Επί ποδός η Τροχαία στην Κρήτη για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων

Κρήτη
Επί ποδός η Τροχαία στην Κρήτη για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ποδός και αυτή τη φορά τα τμήματα τροχαίας σε όλη την Κρήτη για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά

Να κάνουν πράξη την πιο σημαντική ευχή και να διασφαλίσουν αναίμακτη έξοδο και επιστροφή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προσπαθούν τα τμήματα τροχαίας σε όλη την Κρήτη, εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα για την εποπτεία του οδικού δικτύου.

Οι καιρικές συνθήκες για τις επόμενες ημέρες δεν προβλέπονται ιδανικές με την πιθανότητα βροχής και το ολισθηρό οδόστρωμα να δυσκολεύουν τους οδηγού, οι οποίοι πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Όχι μόνο για να αποφύγουν  τα ραντάρ της τροχαίας που θα έχουν την τιμητική τους και τα πρόστιμα φωτιά, αλλά και για να αποσοβήσουν τον κίνδυνο  εμπλοκής τους σε ατύχημα.

Τα μέτρα που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου, περιλαμβάνουν εμφανείς περιπολίες και μπλόκα σε επίμαχα τμήματα του οδικού δικτύου, ενώ συστηματικά στο στόχαστρο των αστυνομικών θα βρεθούν οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα των εξορμήσεων της Τροχαίας Ηρακλείου τόσο τις καθημερινές όσο και σε περιόδους εορτών έχουν αναδείξει ιδιαίτερα ανησυχητικά δεδομένα. Ο αριθμός των μεθυσμένων οδηγών που εντοπίζονται, συναγωνίζεται τα δεδομένα της Αττικής παρά την τεράστια απόκλιση στα πληθυσμιακά δεδομένα.

Βασικοί και σωτήριοι κανόνες ασφαλείας παραμένουν η χρήση ζώνης και κράνους, η τήρηση των ορίων ταχύτητας και η αποφυγή εισόδου στο αντίθετο ρεύμα.

Από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ξεκίνησε και η επιστροφή των πινακίδων που έχουν αφαιρεθεί για παράνομη στάθμευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News