Στους top προορισμούς «αδρεναλίνης» η Κρήτη

Κρήτη
Στους top προορισμούς «αδρεναλίνης» η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηλά στη λίστα των τουριστών περιπέτειας το νησί

Ένας τουριστικός προορισμός δεν αρκεί να είναι όμορφος, πρέπει να δίνει και τη δυνατότητα στον επισκέπτη κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί να μπορεί να κάνει πράγματα που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του.

Η Κρήτη φαίνεται σε αυτό το κομμάτι να έχει τον πρώτο λόγο, μιας και βρίσκεται με τέσσερις προορισμούς της μέσα στη δωδεκάδα της σχετικής λίστας ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς, αλλά και στην τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση τις υπαίθριες δραστηριότητες, όπως αυτές προέκυψαν στις κρατήσεις για τη θερινή περίοδο από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2018. Όλα τα δεδομένα προέκυψαν μέσα από τα ευρήματα της εξειδικευμένης πλατφόρμας Adrenaline-hunter.com.

Είναι πολύ θετικό για την Κρήτη ότι και οι τέσσερις νομοί της βρίσκονται στη δωδεκάδα, με τα Χανιά στη δεύτερη θέση, το Ηράκλειο στην τρίτη, το Ρέθυμνο στην ένατη και οριακά εκτός δεκάδας και συγκεκριμένα στη δωδέκατη θέση τον Άγιο Νικόλαο...

Σε επίπεδο χωρών την πρώτη θέση σε κρατήσεις κατέλαβε η Γαλλία, τη δεύτερη η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα με μικρή διαφορά έρχεται στην τρίτη θέση στις προτιμήσεις των adventure travelers (ταξιδιώτες περιπέτειας). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Πορτογαλία, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος της Κροατίας στην πέμπτη θέση.

Είναι πολύ θετικό για την Κρήτη ότι και οι τέσσερις νομοί της βρίσκονται στη δωδεκάδα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό “αδρεναλίνης”, με τα Χανιά στη δεύτερη θέση, το Ηράκλειο στην τρίτη θέση, το Ρέθυμνο στην ένατη θέση και οριακά εκτός δεκάδας, και συγκεκριμένα στη δωδέκατη θέση, τον Άγιο Νικόλαο.

Θαλάσσια σπορ

Τα δυνατά “χαρτιά” της Κρήτης στον τουρισμό “αδρεναλίνης” είναι τα θαλάσσιά της σπορ, αλλά και το παραπέντε. Μάλιστα οι προορισμοί της Κρήτης δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στους τουρίστες μας για να επιλέξουν το νησί μας για διακοπές. Δραστηριότητες όπως το θαλάσσιο παραπέντε και οι περιηγήσεις με τζετ σκι βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού 20-35 ετών. Το παραπέντε επίσης στο Ηράκλειο είναι από τις δραστηριότητες που κέντρισαν το ενδιαφέρον των τουριστών φέτος, οι οποίοι και επέλεξαν να δουν το φυσικό τοπίο της Κρήτης από ψηλά. Σημαντικό κομμάτι στο νησί είναι και οι περιηγήσεις σε ορεινές περιοχές, καθώς και οι πεζοπορίες, ενώ βεβαίως δυνατό “χαρτί” είναι ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς που αποτελεί και κύριο “όπλο” της Κρήτης στον τουρισμό “αδρεναλίνης”. Επίσης το “Creta safari με τζιπ” δίνει τη δυνατότητα για μοναδικές εμπειρίες σε περιοχές της ενδοχώρας και κυρίως ορεινές, όπου η Κρήτη παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Τα δεδομένα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτυπώνουν και τη δυναμική της Κρήτης για μια επί της ουσίας ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και κατά τη χειμερινή περίοδο.

ΝΕΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ

Το προφίλ των adventure travelers

Οι υπαίθριες δραστηριότητες προτιμούνται από ταξιδιώτες ηλικίας 20-35 ετών, τους επονομαζόμενους millenials. Ο μέσος όρος ηλικίας στην πλατφόρμα “Adrenaline hunter” για την Ελλάδα ήταν 29 χρόνια και είναι είτε ταξιδιώτες που έκλεισαν τις διακοπές τους αυτόνομα (FIT), είτε ταξιδιώτες που ταξίδεψαν με κάποιο πακέτο. Βασικό στοιχείο όλων των adventure travelers είναι η ανάγκη για να κάνουν πράγματα που διαφέρουν ενόσω βρίσκονται στον προορισμό και να ανακαλύψουν τον προορισμό με έναν διαφορετικό τρόπο. Συνήθως οι adventure travelers κάνουν κράτηση για τις δραστηριότητες ενώ βρίσκονται ήδη στον προορισμό - δηλαδή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο μέσος όρος κρατήσεων είναι 1-2 ημέρες πριν τη δραστηριότητα.

Το top 5 των προορισμών “αδρεναλίνης”*

  1. Γαλλία
  2. Ισπανία
  3. Ελλάδα
  4. Κροατία
  5. Πορτογαλία

Τop προορισμοί στην Ελλάδα*

- Σαντορίνη

- Χανιά

- Ηράκλειο

- Αθήνα

- Μύκονος

- Κεφαλονιά

- Πάρος

- Κέρκυρα

- Ρέθυμνο

- Ρόδος

- Κως

- Άγιος Νικόλαος

- Όλυμπος

- Ζάκυνθος

- Χαλκιδική

* Σύμφωνα με το Adrenaline-hunter.com.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News