«Χαλάει» ο καιρός τα Χριστούγεννα στην Κρήτη

Κρήτη
«Χαλάει» ο καιρός τα Χριστούγεννα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι την επομένη των Χριστουγέννων

Μπορεί η τρέχουσα εβδομάδα να ολοκληρώνεται με τις καιρικές συνθήκες να είναι καλές για την εποχή, όμως το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να παραμείνει ίδιο και την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ. Εμμανουήλ Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, ο καιρός αναμένεται να σημειώσει επιδείνωση από τις μεσημβρινές ώρες των Χριστουγέννων και έπειτα, ενώ ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται από την Τετάρτη.

Ο καιρός στην Κρήτη

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Δεκεμβρίου ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται να είναι καλός, «με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα για την εποχή», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Παρεμφερές θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στην Κρήτη, θα υπάρχει ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε καλά επίπεδα για την εποχή και τους ανέμους να πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί στα 3 με 4 και τοπικά μέχρι και 5 Μποφόρ. Από το βράδυ της Δευτέρας, όμως, αναμένεται να σημειωθεί μικρή μεταβολή του καιρού. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το βράδυ της Δευτέρας αναμένονται βροχοπτώσεις στις Νότιες - Νοτιοδυτικές περιοχές της Δυτικής Κρήτης.

Την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, ένα νέο βόρειο ρεύμα ξεκινάει να επηρεάζει την Κρήτη. Ειδικότερα, από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης και έπειτα αναμένονται νεφώσεις που ολοένα θα αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, στο Βόρειο τμήμα της Κρήτης αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις, αλλά και ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου και έπειτα η κακοκαιρία θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το νησί, ενώ θα υπάρξει και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 6 με 7 Μποφόρ, ενώ αναμένονται βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίες - κατά τόπους - στο Βόρειο τμήμα του νησιού θα είναι ισχυρές. Μάλιστα, αναμένεται να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά από υψόμετρο 1.400 μέτρων και άνω.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο neakriti.gr, καλό θα ήταν να περιμένουμε και τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τις ημέρες των Χριστουγέννων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News