default-image

Πιστώθηκαν αργά το βράδυ οι λογαριασμοί των αγροτών - Εξαιρούνται 16 χιλ. με χρέη

Κρήτη
Πιστώθηκαν αργά το βράδυ οι λογαριασμοί των αγροτών - Εξαιρούνται 16 χιλ. με χρέη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπήκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης

Αργά το βράδυ μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας, τα χρήματα που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης συν της πράσινης ενίσχυσης, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δικαιωμάτων μέσα από το εθνικό απόθεμα.

Για να πληρωθούν όμως οι παραγωγοί, τέθηκε σε ισχύ το νέο σχέδιο εξαίρεσης από τις πληρωμές, περίπου 16 χιλιάδων παραγωγών που έχουν χρέη και υπάγονται στην κατηγορία εκείνων που έχουν ανάγκη την ψήφιση του ακατάσχετου.

Ο λόγος για τον οποίο δε θα πληρωθούν απόψε είναι ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν έχει προλάβει ακόμα να θεσμοθετήσει στη Βουλή το ακατάσχετο των 7,5 χιλιάδων ευρώ.  Επειδή όμως είναι θέμα ωρών η ψήφισή του προφανώς και πολύ σύντομα θα πληρωθούν και 16 χιλιάδες παραγωγοί της εν λόγω κατηγορίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ ξεκίνησαν οι πληρωμές σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι, ακολούθησε ένταση στη Βουλή ως προς το γεγονός της μη ψήφισης του ακατάσχετου με συνέπεια να μπλοκάρουν οι υπόλοιπες πληρωμές, μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.

Μόλις τώρα λοιπόν μόλις ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ηρακλείου κ. Ανδρέα Στρατάκη, ο κόσμος που δεν οφείλει και δεν έχει λόγο να φοβάται για κατασχέσεις λογαριασμών ήδη ξεκίνησε να βλέπει τις επιδοτήσεις του στο σύστημα.

Διευκρινίζεται ότι ισπράττουν μέσω ΑΤΜ όσοι αγρότες έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ για τους υπόλοιπους ισχύει το λεγόμενο βαλέρ και θα μπορούν να εισπράξουν χρήματα τη Δευτέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News