Ποινή φυλάκισης στον ναύτη Στ. Παπαδάκη που έβαλε «βέτο» σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή

Κρήτη
Ποινή φυλάκισης στον ναύτη Στ. Παπαδάκη που έβαλε «βέτο» σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβη με τον ναύτη που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Χάιφα

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε τελικά στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει σε νατοϊκή άσκηση με τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» στην οποίαν υπηρετούσε, θέμα στο οποίο και είχε αναφερθεί το neakriti.gr.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ιστότοπο της ΚΝΕ, ο εν λόγω ναύτης κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, «με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεση του στη συμμετοχή της φρεγάτας ‘’Ναβαρίνον’’, στην οποία και υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως είχε γράψει προ ημερών το neakriti.gr, ο  Ηρακλειώτης στρατεύσιμος στο Πολεμικό μας Ναυτικό τιμωρήθηκε επειδή “τόλμησε”  να ζητήσει ακρόαση υπάρχου στη φρεγάτα “Ναβαρίνον”, όπου υπηρετούσε, για να εκφράσει την άποψη ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά να “φοράνε” την αιματοβαμμένη σημαία του ΝΑΤΟ και να συμμετέχουν στις ασκήσεις του!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο  ναύτης που  είχε διαφωνήσει  με τη νατοϊκή αποστολή στη Χάιφα, είχε μιλήσει αποκλειστικά, προ ημερών,  στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.

«Να με φιμώσουν ήθελαν, απομονώνοντάς με πολιτικά. Και το πέτυχαν με την απόσπασή μου σε βοηθητικό πλοίο, που το πλήρωμά του δεν ξεπερνάει τα 7 άτομα, αλλά δε θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι και να ζητάω να μην υπάρχει καμιά εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας στις ασκήσεις και στις όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις των νατοϊκών δυνάμεων».

Αναλυτικά στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ύστερα από τη λαϊκή κατακραυγή και το εκτεταμένο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε, με ψηφίσματα διαμαρτυρίας από μαζικούς φορείς, συλλόγους αποστράτων, δηλώσεις συμπαράστασης στρατευμένων από μονάδες σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόσπαση που διέταξε για τον φαντάρο από το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (Μανταμάδος, Λέσβος), ο οποίος βγήκε στην αναφορά και απαίτησε να σβηστεί από τον τοίχο του στρατοπέδου το αντιδραστικό «ρητό» του χιτλερικού στρατάρχη.

...Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική γιατί σήμερα ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεση του στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», στην οποία και υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πώς λοιπόν οι οπλίτες «έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών»;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News