Δίκη Λεμπιδάκη: Ράγισε καρδιές η μητέρα του «Μάνα να μην ζήσει αυτά που έζησα»

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Ράγισε καρδιές η μητέρα του «Μάνα να μην ζήσει αυτά που έζησα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε φορτισμένο κλίμα η κατάθεση της μητέρας, της συζύγου και του φίλου του απαχθέντα επιχειρηματία

Συγκλονιστική, στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Ηράκλειου όπου και εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ήταν η κατάθεση της μητέρας του.

Σε φορτισμένο κλίμα και δακρυσμένη η ίδια, με τρεμάμενη φωνή, αναφέρθηκε στους μήνες της κράτησης του γιου της από τους απαγωγείς του

«Μάνα να μην ζήσει αυτά που έζησα. Ζήσαμε 6 εφιαλτικούς μήνες χωρίς να ξέρουμε αν ζούσε και πως ζούσε ο Μιχάλης και δεν θέλω να έρχονται στο μυαλό μου».

Η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη αναφέρθηκε επίσης και σε μηνύματα που είχαν λάβει την περίοδο της απαγωγης του επιχειρηματίας. «Πήρα μηνύματα αν τον θέλουμε ζωντανό ή νεκρό, αν τον θέλουμε τοι δεξί ή το αριστερό του χέρι  και αυτό ήταν πολύ σκληρό».

«Έχασε 17 κιλά ο Μιχάλης. Δεν μπορούσε να φάει λόγω επιβαρυμένης ψυχολογίας… Άνθρωπο που δέχτηκαν να φυλούν για 6 μήνες με ένα μέτρο αλυσίδα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τον γιο μου , νομίζετε ότι σαν μάνα θα μπορέσω να πω ότι του φέρθηκαν καλά;», υποστήριξε η  μητέρα με τρεμάμενη φωνή και ξεσπώντας σε κλάματα.

Ενώ, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση η ίδια ανέφρε ότι δενν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, σειρά είχε η σύζυγος του επιχειρηματία η οποία και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το διάστημα της απαγωγής τα παιδιά άφησαν τις σπουδές τους, ενώ ανέφερ ότι αυτό που κρατούσε στη ζωή το σύζυγό της ήταν να γυρίσει πίσω στο σπίτι του.

Η κατάθεση της συζύγου του Μιχάλη Λεμπιδάκη διήρκησε λίγη ώρα και αφού ολοκληρώθηκε ανέβηκε ο πέμπτος μάρτυρας, φίλος του απαχθέντα επιχειρηματία ο οποίος και εκείνος είχε πάρει μηνύματα από τους απαγωγείς.

Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και ακολούθησε η κατάθεση του αδελφού του Μανόλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News