Κρήτη

Δίκη Λεμπιδάκη: Ένταση μεταξύ επιχειρηματία και συνηγόρου κατηγορουμένου

Μετά την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, σειρά είχε ο αδελφός του Μανόλης

Πριν καλά καλά ξεκινήσει, διεκόπη η συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο λόγος της διακοπής αποτέλεσε η ένταση που προκλήθηκε μεταξύ επιχειρηματία και συνηγόρου κατηγορουμένου.

Ο Λεμπιδάκης είπε:  «Είστε επιθετικός, χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας».

Η δίκη διεκόπη μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ξανά άρχισε μετά απο λίγα λεπτά. 

Ο Λεμπιδάκης μάλιστα όπως έγινε γνωστό στην διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας είχε λάβει επιστολή τον Μάρτιο του 2018 μέσα από τις φυλακές από έναν εκ των κατηγορουμένων. 

Η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη ολοκλήρωθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί και αποχώρησε χαμογελαστός, ευχαριστώντας την έδρα. ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η κατάθεση του αδελφού του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανόλη.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός και εκτός δικαστικού μεγάρου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Συγκλονιστική, στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Ηράκλειου όπου και εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η κατάθεση της μητέρας του.

Σε φορτισμένο κλίμα και δακρυσμένη η ίδια, με τρεμάμενη φωνή,  αναφέρθηκε στους μήνες της κράτησης του γιου της από τους απαγωγείς του

«Μάνα να μην ζήσει αυτά που έζησα. Ζήσαμε 6 εφιαλτικούς μήνες χωρίς να ξέρουμε αν ζούσε και πως ζούσε ο Μιχάλης και δεν θέλω να έρχονται στο μυαλό μου».

Η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη αναφέρθηκε επίσης και σε μηνύματα που είχαν λάβει την περίοδο της απαγωγης του επιχειρηματίας. «Πήρα μηνύματα αν τον θέλουμε ζωντανό ή νεκρό, αν τον θέλουμε τοι δεξί ή το αριστερό του χέρι  και αυτό ήταν πολύ σκληρό».

Έχασε 17 κιλά ο Μιχάλης . Δεν μπορούσε να φάει λόγω ψυχολογίας…. Άνθρωπο που δέχτηκαν να φυλούν για 6 μήνες με ένα μέτρο αλυσίδα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τον γιο μου , νομίζετε ότι σαν μάνα θα μπορέσω να πω ότι του φέρθηκαν καλά;», υποστήριξε η  μητέρα με τρεμάμενη φωνή και ξεσπώντας συνεχώς σε κλάματα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, σειρά είχε ι η σύζυγος του επιχειρηματία η οποία και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το διάστημα της απαγωγής τα παιδιά άφησαν τις σπουδές και είπε ότι αυτό  που τον κρατούσε στη ζωή ήταν να γυρίσει πίσω στο σπίτι του

Η κατάθεση διήρκησε λίγη ώρα και αφού ολοκληρώθηκε ανέβηκε ο πέμπτος μάρτυρας,  φίλος του απαχθέντα επιχειρηματία ο οποίος και εκείνος είχε πάρει μηνύματα από τους απαγωγείς.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και ακολούθησε η κατάθεση του αδελφού του Μανόλη.

«Μας βοήθησε η Παναγία»

Λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο Μανόλης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στο πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε για την οικογένεια η πίστη στην Παναγία, την βοήθεια της οποίας επικαλούνταν από την πρώτη στιγμή.

Την ίδια στιγμή, έκανε αναφορά και στην ανοικτή επιστολή που είχε στείλει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος προς τους απαγωγείς απευθύνοντας έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή είχε σταλεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή μόλις τρεις εβδομάδες πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Και ο ίδιος ο κ. Ειρηναίος, τέλος, παρακαλούσε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη να μην χάσει την πίστη του στην Παναγία μας υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό τα βαθιά συναισθήματα θρησκευτικής πίστης που κατακλύζουν ολόκληρη την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έγραφε: «Πολύ αγαπώ τον αδελφό μας Μιχάλη Λεμπιδάκη της καλής οικογενείας του Ηρακλείου, της οικογένειας Ιωάννου Λεμπιδάκη. Παρακαλώ τον αδελφό μας Μιχάλη Λεμπιδάκη να κρατήσει σταθερή την ελπίδα του στον Χριστό και στην μητέρα μας, την Θεοτόκο Παναγία. Να μην απελπισθεί. Να γνωρίζει ότι όλη η τοπική Εκκλησία και η Κοινωνία μας, τον αγαπούμε τον σκεπτόμαστε και προσευχόμαστε για αυτόν».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια