default-image

Λ. Αντωνακάκης: Έφυγα αισιόδοξος από το γραφείο του Σ. Πιτσιόρλα

Κρήτη
Λ. Αντωνακάκης: Έφυγα αισιόδοξος από το γραφείο του Σ. Πιτσιόρλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Βιομηχανικές περιοχές της χώρας αποκτούν φωνή

Συμφωνία συνεργασίας ΣΕΒ – ΣΕΒΙΠΕΗ υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το γενικό διευθυντή του συνδέσμου Άκη Σκέρτσο και τον  πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕΗ Λευτέρη Αντωνακάκη.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων των δυο συνδέσμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων εντός των βιομηχανικών περιοχών, την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΗ Λευτέρης Αντωνακάκης, είπε στον 98.4.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΒ, η αναβάθμιση των υποδομών των επιχειρηματικών πάρκων, το κόστος των χρεώσεων και δημοτικών τελών για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες από τους φορείς διαχείρισης αλλά και τους ΟΤΑ, και οι επενδυτικές ευκαιρίες του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που προηγήθηκε, θέτοντας και το πλαίσιο των δράσεων που θα αναληφθούν από κοινού.

Εξάλλου, ο ΣΕΒ θα πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ μια σημαντική μελέτη για τη δημιουργία πόλων ισχυρής περιφερειακής ανάπτυξης, με προτάσεις πολιτικής προς όλα τα επίπεδα, σε κεντρική κυβέρνηση και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιομηχανικής αναγέννησης, στις αρχές του ερχόμενου έτους προγραμματίζεται επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συναντήσεις με παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς, επίσκεψη στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου και ειδική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΣΕΚ και το ΣΕΒΙΠΕΗ που αποτελούν βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Αισιόδοξος παράλληλα ο κος Αντωνακάκης για την ενίσχυση του επιχειρείν το 2019, καθώς αυτό καταγράφεται κι από τις προθέσεις της Κυβέρνησης, δια στόματος του Υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα.Ειδικά για τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές περιοχές ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει προσεκτικά το πλαίσιο των αιτημάτων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έρευνα συγκυρίας για τη βιομηχανία, που δημοσίευσε χθες το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το Νοέμβριο σημειώθηκε μικρή επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών, κυρίως λόγω περαιτέρω κάμψης στις προβλέψεις για παραγωγή.

Στο μηναίο δελτίο του, ο ΣΕΒ αναφέρει πως οι οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών φανερώνουν ανάμεικτα αποτελέσματα, προειδοποιώντας πως η αυξανόμενη αβεβαιότητα στο παγκόσμιο εμπόριο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην «αναιμική ανάκαμψη» της Ελλάδας.Αυτά τα δεδομένα, σημειώνει ο Σύνδεσμος, επιβάλουν η χώρα να εισέλθει «σε μια πιο ισχυρή και δυναμική πορεία ανάπτυξης», που προϋποθέτει «περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση και σταθερά εισοδήματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News