Το χαλάζι «θέρισε» τις καλλιέργειες - Σοβαρές ζημιές στις ελιές στο Ηράκλειο

Κρήτη
Το χαλάζι «θέρισε» τις καλλιέργειες - Σοβαρές ζημιές στις ελιές στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιαλτικό βράδυ για τους αγρότες

 Το χαλάζι που έπεσε ξημερώματα Κυριακής στο Ηράκλειο, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, στις αγροτικές καλλιέργειες.

Όπως υποστήριξαν αγρότες στην ΚΡΗΤΗ TV και την Γεωργία Μακάκη η μανία της χαλαζόπτωσης σε συνδυασμό με το μέγεθος του χαλαζιού είχαν σαν αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει το τελειωτικό χτύπημα στις ελιές και να φέρουν στα όρια της απόγνωσης τους παραγωγούς, οι οποίοι και με το πρώτο φως της ημέρας ήρθαν αντιμέτωποι με το μέγεθος της καταστροφής στα χωράφια τους.

 Μετά την ανομβρία, την ξηρασία, τον δάκο, το χαλάζι έδωσε όπως περιγράφουν το τελειωτικό χτύπημα με το 2018 να χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη χρονιά όλων των εποχών.

Μάλιστα όπως τόνισαν, αυτό πλέον που ζητούν είναι κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να φθάσει άμεσα στην περιοχή τους για να γίνει καταγραφή των ζημιών, στις κατεστραμμένες από την ισχυρή χαλαζόπτωση, περιουσίες τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι γύρω στις 4 το πρωί της Κυριακής, υπήρξε έντονη χαλαζόπτωση στο Ηράκλειο, γεγονός που ξύπνησε αρκετούς πολίτες σηκώνοντας τους σήκωσε από τα κρεβάτια τους για να δουν τι συνέβαινε ενώ η χαλαζόπτωση δημιούργησε προβλήματα και σε κηπευτικά αλλά και κήπους.

Σίγουρα επρόκειτο για ένα αναπάντεχο καιρικό φαινόμενο που παρά ωστόσο παρά το γεγονός ότι δημιούργησε ένα λευκό σκηνικό σε κάποιες περιπτώσεις τελικά δημιούργησε και προβλήματα στις καλλιέργειες των αγροτών και δη των ελαιοπαραγωγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News